сряда, 18 януари 2012 г.

ГДБОП? Поръчковата наказателна бригада на правителството


Веселина Томова от Афера.бг изрече на глас истината, която се премълчава от 10 години, откак оня юнак с черния кожен шлифер стана генерален секретар, упс!, сбърках ГРОБ с БКП - главен секретар на МВР стана. Зер как инак - освен с премълчаване на истината - ще се гласи образът Му? Образът на Мутра - борец с мутрите? 

Слънцепоклонниците са забравили, че най-много показателни убийства имаше по време на главсека Слънце. И че на мафиота с политически амбиции Алексей Петров - Трактора му се запали чергата под краката не заради Бойко, а въпреки него. Ако зависеше от Слънцето, партньорът му по политическо ин витро още щеше да дерибейства.


„Тези хора са престъпници! Изживяват се като бандити и правят каквото си искат. „Криминална” са вдигнали ръце от тях – „вие ги убивате, после ние тръгваме да ви „разкриваме” убийствата”, бесни са. Не можеш да си представиш до какви скандали се е стигало – тръгват на акции дори без да знае директорът. И собствените си агенти изпоизтрепаха...”. Тези думи са искренни и пълни с потрес. Произнесени са от пресаташе на регионална дирекция на МВР. На чието дете точно премиерът Борисов е кръстник.

Първо да започнем с уговорката – в ГДБОП работят И истински почтени ченгета. Или поне работеХА.

И това, което лъсна със страховита сила за ГДБОП по „случая с Мирослава” не е нито изненада, нито „уморена” внезапност, а закономерност, за която всички останали служби в МВР са наясно, но продължават да мълчат за истината.

„Тези хора са престъпници! 

Изживяват се като бандити и правят каквото си искат. „Криминална” са вдигнали ръце от тях – „вие ги убивате, после ние тръгваме да „разкриваме” убийства”, бесни са. Не можеш да си представиш до какви скандали се е стигало – тръгват на акции дори без да знае директорът. Хората звънят, мислейки ги, че са мафиоти и пребиват някого и ние пращаме полицески патрули, за една бройка ченге с ченге да се изпострелят. И собствените си агенти изпоизтрепаха...”. Тези думи са искренни и пълни с потрес. Произнесени са от пресаташе на регионална дирекция на МВР. На чието дете точно премиерът Борисов е кръстник.

Това е само част от гадната история.

Ако можем, ние, НЕправилните журналисти, да сложим скрити камери навсякъде из регионалните дирекции на МВР и в самото МВР, ще чуем потресаващи неща за „ювелирните” начини, схеми и разработки на ГДБОП и как се прави всичко това не на ръба на закона, а извън него.

Ровим се години в ужасяващи истории, ставали и сме обект на цинични интриги, алармирали сме как антимафиоти работят като мафиоти, поръчвали са ни – за това сме наясно с „уморените” професионалисти.

„Действията им са изключително непрофесионални. Но аз имам по-сериозни подозрения. Начинът, по който се работи, поставя под въпрос с какво се занимава службата за борба с организираната престъпност. Те са на всяко гърне мерудия. Те са в дъното на всяка тъмна и неясна случка. Те са тези, които формират общественото мнение през странни изявления в медиите, а всъщност накрая се оказват в дъното на странни комбинации, предназначени за всичко друго, но не и за разкриване на престъпления.Там се бъркат всевъзможни комбинации, там се обещава на всякакви видове престъпници, дори на убийци с по няколко убийства да бъдат защитени свидетели и т.н. Главата на полицията е тясно свързан с директора на БОП, вършат си всякакви поръчки през службата за борба с организираната престъпност и те знаят достатъчно много едни за други. Така че, дори в конкретния случай те започват да се бранят взаимно. Тяхното поведение не е друго, а на хора, които не желаят случаят да бъде разплитан и да бъдат притискани до стената", коментира днес Татяна Дончева.

И е жестоко права.

Пак днес, бившият вътрешен министър Михаил Миков също припомни на какъв пангар се е въртял, пак заради бопаджиите с „елиминирането” на Пламен Куцаров /защо го забравихте?/, който бе връзката към „Наглите”.

Кой го застреля? Да не би баба ми от Кестрич?

Миков обаче тогава направи това, което трябваше – аут!

Впрочем, каквото и да бе правителството на тройната коалиция, точно тогава ГДБОП за първи път бяха сврени в ъгъла и им подрязаха крилата. Въпреки че и тогава никой не посмя да каже докрай цялата отвратителна истина.

А тя е, че голяма част от върхушката в БОП-аджийските служби се превърнаха в поръчкови наказателни бригади, които работеха в полза на една част от мафията, разчиствайки с „акции” и „разработки” терена на „правилните” бандити, от които ченгетата правеха пачки.

Високомерни, самонадеяни, изживяващи се като недосегаеми, дори визуално подражаващи на излъчването на бандити, уж за пиниз, всезнайковци, царе на скалъпените показания и договорките, сделките, усуквациите и интригите, крале на „агентурата” – де що мафиотче се пръкне, моментално става „агент” на БОП-а, с него работят, на тях се отчита, въртележката се върти, докато се появи друг и „нашето момче” даде фира, включително и подложено точно от антимафиотите.

„Криминална” пишят, че когото и да издирват, когото и да трябва да ровят, все се оказва – „абе, чакайте малко, „наше момче”, агентче на БОП-а”... Де що има наркопласьор – все агент на БОП, а пък наркотрафика бичи със страшна сила... Сега пък търсели кой аджеба натоварил 130 – те килограма хероин... Ами и ако и те са в играта?!

С идването на власт на ГЕРБ, първата работа бе, да бъде не само реабилитирана ГДБОП, но и да и се дадат кралски негласни правомощия.

Всички наказани бопаджии, откровени бандити, бяха върнати на позиции.

Сега се питаме защо столичните висши бопаджии се засилиха към апартамента на Чочо заедно с него, като предварително суетно бяха уведомили присъдружните си поръчкови репортерки да ги чакат там за хубави снимки.

А нима, варненските бопаджии не си спомнят, когато Антонио Тунджев и куп още момчета бяха проснати на асфалта и смляни от бой нагло и арогантно пред целия квартал, който мислеше, че се снима филм? Нима тогава същите варненски бопаджии, омерзени не псуваха, че безумието се случи, защото от София звънят, че идва лично главният тогава секретар на МВР Бойко Борисов с бопаджиите от столицата и лично той ще води акцията по задържане. Никой не чу тогава, че няма нужда от отвратително насилие и над невинни хора, че може арестите да се случат тихо и без прожектори, разстановени по покривите на блоковете. Просто ТЕ – „босовете” трябваше да демонстрират, че са великите, недосегаемите, голямата работа. И проведоха една акция, срам и позор.

Да си отиде Станимир Флоров?

Айде бе, та нали точно той и кохортата му са избрани от министър – председателя, както и от вътрешния министър за да са на разположение, когато трябва да бъде сготвен някой, който им пречи?

„Случаят Мирослава” показа истинското лице на комплексарите в тази служба. Вечно заети с интриги и хватки, които са далеч от закона.

Във всяка нормална страна след подобен скандал си отива шефът на службата и вътрешният министър. Като начало.

Тук позорно премиерът ПАЗИ насраните им задници.

„Андрей Иванов си отиде, защото създаде напрежение около себе си”, каканижеше евтино Борисов. А тия двамата какво създадоха? Както е тръгнало ще утрепят и министър председателя от „умора”!

Днес в предаването на Милен Цветков по Нова телевизия ген. Атанас Атанасов каза нещо втрещяващо. Председателят на комисията по вътрешна сигурност в парламента Анастас Анастасов на въпрос „Не ви ли притеснява това, което се случи по „случая Мирослава”, че да свикате комисията?”, отговаря така: „ПРИТЕСНЯВАТ МЕ ВЪПРОСИТЕ НА ЖУРНАЛИСТИТЕ!”

АФЕРА пак пита – ще проговорят ли бившият шеф на ДАНС Петко Сертов и експремиерът Станишев каква информация имаше за Станимир Флоров в спецслужбите, която ги потресе като ръководство, по времето, когато бе назначен за шеф на ГДБОП?

Защото, че ще изгорят няколко бопаджии, това е ясно – Борисов няма да пропусне да си измие ръцете с пропагандата след три седмици – ето, бе, наказах ги.

Но порочната схема ще остане. И мръсната игра ще продължи.

Наркоиграта. И амфетамините.

Висша форма на доверие и обвързване.

Afera.bg


2 коментара:

prebroitel каза...

С този коментар изкам да Ви се извиня ,за придишни не толкова приятни захапки от моя страна.Чувствам се задължен да обясня ,че бях подведен от част от трудовата Ви биография. Радвам се на всеки Ваш пост и съм изчел почти всичко Ваше от всички сфери.Научих много и се "светнах" за много неща.Благодаря!

Unknown каза...

:-)