вторник, 28 септември 2010 г.

Акция "Дупетата": Оценката на експерти


Дупета

Толкова шум призведоха електронните медии и толкова хартия - останалите, че мисля за излишно да обобщавам и анализирам, дори да цитирам. Който случайно не е чул за поредната продължила близо месец хероическа акция на МВР - да пита чичко Гугъл. Аз ще съобщя само един факт, убягнал от медийно-полицейската операция, а именно - мнението на доказани експерти в областта на месата и месните продукти. Предполагам, че ще ме осмеят за следното твърдение, но съм убедена, че съм права:

Всякаквите лаборатории, институти, ДВСК-та, ХЕИ-та, включително и най-евросъюзно-сертифицираните, пет пари не чинят като оценители на качеството на месото в сравнение с една котка.

Щом котката, особено ако е гладна, отказва да яде нещо - ако и то да е със суперцена, супермарка, суперетикет, суперсертификат - не го бройте това за месо. Котката, за разлика от кучето, неслучайно се смята за полудоместифицирана, на прост език - не е е одомашнена, а само ни лъже, че е такава, за да използва изхвърляните от нас хранителни останки. Дивата й природа не е увредена от еволюцията - както е увредена и нашата, а и на доста домашни породи кучета. Котката си е див звяр и не можеш да я излъжеш, че някаква технологично-химическа шашма е месо.

Доскоро имах 5 котки вкъщи (4 си отидоха наскоро - от старости-болести), а давам храна и на кварталните котки. Не съм имала случай някоя да откаже на "дупе", напротив - личи си по настървението, а и по предупредителното ръмжене, ако има други котки наблизо - че обруганите "дупата" са чиста проба месо.

Което не мога да кажа например за куп "реномирани" марки кренвирши, филета и... Стоп, защото целта ми не е да соча кои фирми и марки ни лъжат, а да предложа прост ефикасен тест за месо - КОТКА:

Ако по разни причини не можете да имате своя, все ще имате приятел с котка - носете й за "тестване" нарочения за месо продукт. Ако нямате - уличните котки са най-добрия ви приятел в това отношение. Хвърлете им "месния продукт" и ги гледайте.

Важно уточнение:
Кучето не е равно на котка. То е деградирало и развратено от хилядите години съвместно съществуване с човека и също като него се лъже от технологиите и химиите.

4 коментара:

Даниел Панев каза...

Мислиш ли?
Или вярваш, че всичката котешка храна (в консерви и на гранули) е чисто месо, а не някаква "технологично-химическа шашма"?

Анонимен каза...

Имам две котки,които с далеч по-голямо настървение се нахвърлят на "дупета" и суха храна, отколкото на сурово прясно месо, така че и те, милите, вече не са критерий :) Прочетете съдържанието на сухата храна- до 5% нещо от животински произход и останалото царевица...

Sulla каза...

За кучетата не съм съгласен. Моето само се облагородява от контакта си с мен :)))))))))))))

Масларов каза...

...поне на вкус ги докарват, ...страхотен аромат, ..пък какво слагат вътре незнам. Ако искате да ядете истинска луканка от истинско месо - яжте само от луканката на баба от село, само така ще знаете какво има в нея