петък, 10 август 2007 г.

канал за износ на бели робини, прикриван от БСП и ДПС


Шокиращ репортаж видях по Нова телевизия - 17-годишната Даниела се хвърля от четвъртия етаж, за да не бъде изведена да проституира в чужбина. Преди това 11 дни е била пребивана и изнасилвана от похитителите си. Оживява с тежки травми. Пред камерата казва, че познава мъжете, които са я отвлекли, но се бои, защото са й казали, че ще убият семейството й. От МВР съобщават, че се води следствие, но не огласяват данни поради "морално-етични съображения". Ей богу, това последното с ушите си ли го чух - се запитах след около час. Когато в Интернет намерих въпросните "морално-етични данни":

Двама от тримата похитители са турците Митхат и Васви. Всички в селото на Даниела Красен дол, община Никола Козлево се страхуват от името Митхат. Не искат даже да го споменават. Страхува се от отмъщение майката на Даниела, страхуват се съседите. Близкият до ДПС Митхат „яде и пие с кмета на Красен дол”, има барче в Каравелово, гледа прасета, занимава се и с друга „износна” дейност, но по тъмно… Изнася навън от селото красивите момичета. Страхуват се да говорят за „инцидента” и в Нови пазар. Съседи споменават под сурдинка, че сутеньори държат заключени момичета и ги карат да проституират, но без да се споменават имена. Едното име е Васви Ердован Васви - син на общинския съветник от ДПС Ердован Васви, бивш координатор на местната структура.

Бандата на Митхат и Васви я отвлича на 10 юли в селото й Красен дол, закарват я в Нови пазар и започват да я инквизират, за да им съдейства да й извадят фалшива лична карта, за да я изведат зад граница. В тази подготовка участва кметът на Красен дол Стефан Радев.

Родителите на Даниела подават жалба, че е изчезнала в полицията в Нови пазар още на 11 юли, но ченгетата отиват на чак 31 юли в дома им в Красен дол, за да им кажат, че е скочила от 4-тия етаж на апартамент в Нови пазар. Новопазарската полиция отказва да съобщи каквото й да е друго на семейството. Те разбират какво е станало на 1 август, когато говорят с Даниела в болницата.

Следващите 8 дни целият Нови пазар говори за бруталното престъпление, но прокуратурата и полицията мълчат. В полицейския бюлетин няма ред. Вероятно потулването щеше да е успешно, ако не е новинарският сайт "Днес+", който започва да нищи случая. Когато запитват прокурора Анри Миленов вярно ли е, че синът на един общински съветник от ДПС е замесен в случая, разгневеният отговор на прокурора е "такъв въпрос е абсурден!"

Комисар Валентин Александров, директор на Областна дирекция „Полиция” Шумен казва на журналистите: "Има разпореждане от наблюдаващия прокурор да не се дава никаква информация по този случай. Категорично е забранил разгласяване на подробности по случая. Има задържани две лица. Те са с постоянна мярка „Задържане под стража” и са извършители на престъплението. Досега не са уличавани в престъпна дейност, като организиране на канал за износ на жива плът. Тепърва ще се установява организирали ли са канал за износ на момичета. Даниела ще бъде разпитана.. Това са нейни данни, че задържаните са търсели и други момичета , за да ги продават." Което на човешки език означава, че комисарят и подчинените му служби в област Шумен не знаят неща, които се знаят отдавна и в село Красен дол, и в Нови пазар.

Разследването на "Днес+" е публикувано в Интернет в 17,51 на 9 август. В централната новинарска емисия по Би Ти Ви нямаше нищо за това. В късната емисия на Нова към 11 беше репортажът. Изводът ми е, че телевизионерите са се задействали след като са го прочели и освен репортажа с Даниела и майка й, са подгонили МВР и прокуратурата за изявления. А продажните полицейски и прокурорски шефове измудрили гениалното обяснение за информационната завеса - "морално-етични съображения".

Цялата информация за поредната брутална проява на организираната престъпност, покровителствена от управляващата коалиция - в "Днес +"

Боя се обаче, че въпреки брилянтния професионализъм на журналистите от "Днес+", аферата ще бъде потулена. Е, може да бъдат жертвани пешките (преките извършители на конкретното престъпление), но най-вероятно няма да се "установят данни" за канала за трафик на бели робини. Камо ли за покровителите му в МВР, прокуратурата и местната власт.

5 коментара:

Анонимен каза...

Прокурор прикрива брутално престъпление!

Български филм на ужасите (+18)
http://nabludatel.blogspot.com/2007/08/18.html

Анонимен каза...

И това ли ще изтърпим бе, дремльовци презряни?!

Анонимен каза...

А сестрите Белийски от Пазарджик?

Анонимен каза...

Ужасна работа! Аз лично съм потресена. Иначе имаше във всички новини - и ранни, и късни.

Анонимен каза...

Ами, айде сега Вени, организирайте се няколко приятелки и идете да направите каквото трябва, че няма кой. Мъжете тука няма да се вдигнат и да отидат и да натрошат главите на няколко мафиота, политика, прокурора и полицая. Че току виж се оказало, че мафиотите са повече мъже от нас. Не можем да си позволим да отидем, защото току-виж ни се счупил нокът, развалила ни се прическа или станали други подобни непоносими увреди.