събота, 14 януари 2006 г.

САЩ са ползвали химическо оръжие в Ирак


Баси лицемерите, гадовете, мразя ги! Разбира се, не говоря за средния американец, а за тъпото бушменско правителство и престъпниците Чейни, Карл Роу, Конди Райс и прочие, които дърпат конците на олигофрена Буш.

Гадовете, които нападнаха Ирак, защото имал оръжия за масово поразяване (ОМП), са бомбардирали гр.Фалуджа през ноември 2004 г. с големи количества бял фосфор, убивайки и множество цивилни с ужасни изгаряния, характерни за това оръжие. Във видеоматериал, разпространен на 8 ноември по италианската телевизия RAI (сега научих за него) , бивш американски военен, бил се във Фалуджа, заявява: "Аз чух заповедта да бъдем внимателни, защото ще използват бял фосфор във Фалуджа. На военен жаргон е Willy Pete. Фосфорът изгаря тялото, всъщност той разгражда плътта до костите... Видях изгорените тела на жени и деца. Фосфорът се взривява под формата на облак. Всеки в радиус от 150 метра е обречен на смърт". Още. Италианското инфо и филма (на английски):

VIDEO Fallujah: The Hidden Massacre
A Film by Sigfrido Ranucci
RAINews24
11.08.05


Химическото оръжие също е ОМП и е забранено от международните конвенции. Какво да говоря повече... умните хора отдавна знаят в какво се превръща светът в последните години, особено след 11 септември. Но се вбесявам, защото винаги в такива случаи се сещам за мазните лъжливи приказки на политиците и медиите, независимите и велики медии :(

И още нещо се сещам, което ме вбесява и натъжава. През 1988 г. Саддам смаза бастиона на кюрдската съпротива - същия град Фалуджа, с химическо оръжие (някакъв газ беше), при което имаше около 50 000 жертви. В наш вестник преди години се промъкна версията, че въпросният газ е бил произвеждан в румънския завод в Гюргево, което обяснява много странности около разшумяването на обгазяването на Русе и създаването на Русенския комитет. Странности в смисъл, че властта хем беше против, хем някак много лесно историята получи публичност и първата неформална организация беше създадена. Но това е друга и дълга история. Ще се опитам да потърся в Народната библиотека статията.

Няма коментари: