вторник, 3 януари 2012 г.

Путин мутит. Видео плюс некои размисли за Бойко и Румяна Бъчварова


[видео]

[край на видеото]

1.
Сомалийские пираты
Грабють бедных и богатых
Прёт работа во три пота
У разбойного морфлота
Кто же всё это там мутит?
Воду в ступе баламутит?
Путин мутит, мутит путин!
Воду в ступе баламутит!
Да!
У кабаевой животик
Она мило лыбит ротик
Грациозная интрижка
С неразгаданным парнишкой
Кто же там с Алинкой крутит,
Воду в ступе баламутит?
Путин мутит, мутит путин.
Воду в ступе баламутит!
Да!
А в заливе мексиканском
С нефтью бьются мериканцы
Нефть впихать не могут взад
Кто же в этом виноват?!
Путин мутит, мутит путин
Воду в ступе баламутит
Да!
Чубайс взялся нано сделать
Чтобы не было и следа
Заметает «рыжий» след
Были средства -- нету средств !!
Кто же это с «рыжим» мутит,
Воду в ступе баламутит?
Путин мутит, мутит путин
Воду в ступе баламутит!
Да!
Шёл с работы кто-то сзади -- на!
По затылку тюкнул гадина!
Утром нынче пузо пучит
Неужели мутит путин?
Ну, конечно, мутит путин
Мутит путин, путин мутит
Воду в ступе баламутит!

Алина Кабаева

Олимпийска шампионка от Атина 2004 по художествена гимнастика. Слуховете я свързват с Путин, даже се смята, че след развода си (официално непотвърден) той се е оженил за нея.

Чубайс взялся нано сделать
Анатолий Чубайс бе идеологът и реализаторът на приватизацията при управлението на Елцин, която бе (в сравнение с с всички постсоциалистически страни) драстично непрозрачна и нечестна. Остана при Путин като шеф на РАО "ЕЕС" (руския НЕК) и го разглоби на части и приватизира. След което Путин го сложи за шеф на "Роснано" - държавна компания за развиване на нанотехнологиите.  

Заметает «рыжий» след
Чубайс е рижав

Сам по себе си, отделно погледнат, този клип е дребнав като тема. Но е значим като симптоматика. След 24 септември - конгреса на "Единна Русия", на който по брутално нагъл начин бе заявено на обществото, че Путин ще е президент следващите 6 години - мрежата бе залята с антипутински клипове. И голяма част от тях не бяха идеологически и политически. Месец по-късно всеки в Русия разбира, че Путин става само за смях и трябва да си ходи. Мейнстрийм медиите, които до вчера му ближеха задника, днес се гаврят с него, кой по-интелигентно, кой просташки. Моделът "Ирена Кръстева и Делян Пеевски" не е бг патент ;-)

Ако бях Румяна Бъчварова (водещ социолог довчера, шеф на кабинета Му днес) , в този контекст щях много повече да се интересувам от фейсбук, социалните мрежи, блоговете и ютюб - отколкото от измислените рейтинги на кънчовците, хеле пък от броене на появите и времетраенето на тв изявите Му.

Защото, противно на доминиращото сред тълпата мнение, революциите - както и изборните промени - се правят не от "народа", от мнозинството, а от активните влиятелни малцинства. Специално за комунистите и близките им левичари отбелязвам, че горният факт не е резултат на дейността на ЦРУ, а е наблюдаван от Френската революция насам. Просто е факт.

Активното българско малцинство кънчовците - упс!, сбърках - социолозите не го ловят. По телевизора (руснаците го наричат с прекрасна, но непреводима дума - зомбоящик) не го виждаме. По вестницитие - също.  Ама невиждането им не значи, че го няма. Справка - "арабската пролет" и започващата "руска зима".

Специално появата на неполитически антиклипове в ютюб е важен знак за това, което Макс Вебер нарича рутинизация на харизмата. Тълпите вече не се възхищават на довчера обожавания вожд. Довчера появата Му по зомбовизора е предизвиквала почти оргазъм - независимо дали казва нещо разумно или споделя малоумностите си - а днес дори вчерашните бойкоблизци се гаврят, дори със смислените Му неща се гаврят. .

Знам, че Румяна Бъчварова е професионалист в социологията, но от някое време се питам: дали познаването на Макс Вебер означава, че си го разбрал?



Други антипутински клипове:

Рабфак - Эх, Россия моя... (видеоклип с текст)

Рабфак - Наш Дурдом голосует за Путина (видеоклип със субтитри)

Няма коментари: