вторник, 24 януари 2012 г.

Цветан Цветанов дава знак, че е договорено сриването на Бойко Борисов с гръм и трясък


Граждански комитет срещу случаите на насилие над българските граждани ще бъде учреден след случая с ареста на семейство Начкови в Мировяне. Това обявиха днес на пресконференция семейство Начкови и Ангел Гаджев, който се представи като общественик. Те призоваха всички, които са пострадали от полицейско насилие, да се присъединят към комитета.

Готовност да се включи в инициативния комитет изрази и Николай Велков. Името му нашумя, след като през февруари 2010 г. бе задържан по подозрение за участие в престъпната група "Октопод".

Не е случайно и че пак днес, 24 януари 2012 Цветан Цветанов за втори път атакува съдия Маргарита Попова. Въпреки че тя аргументирано опроверга клеветите му, въпреки, че трима авторитетни в колегията и обществото съдии я подкрепиха и апелираха към главния прокурор да озапти физкултурника.

 Да се върнем малко назад във времето:

Арестуваният Николай Велков става известен като шеф на компанията "Фининвест". Тя  е представител на 10 чуждестранни фирми, повечето от които с офшорна регистрация, които купуват Корпоративна търговска банка през 2000 г. Сделката е осъществена при условията на пълна конфиденциалност. "Фининвест" обаче е приемник на едно друго популярно дружество, което се свързва със скандалната наркоафера "Опицвет" -“Юнона монета". По време на разследването през 1998 г. на заловените 330 кила готов амфетамини плюс 666 субстанция става ясно, че лабораторията на Кристиян Младенов и химика Валери Величков е финансирана от "Юнона монета". Това влиза и в обвинителния акт на прокурора по делото Маргарита Попова - сега правосъден министър. Тогава Попова защитава тезата, че "Юнона монета" е била звено във верига за пране на пари, част от която е била и фабриката в Опицвет. Николай Велков, който по онова време е управител на "Юнона монета", също е призован като свидетел по делото, но връзката между пазарджишката финансова къща и фабриката за дрога така и не се доказва в съда. 
 
Ангел Гаджев: Въпросът за шистовия газ е национален проблем и като такъв няма да бъде забравен от Алексей Петров, когато той стане президент... Ние работим екипно и заявихме, че 22 годишния партиен модел на управление е погрешен и искаме да принудим партиите да отстъпят на гражданите възможността да поемат управлението на държавата. Партиите са най-голямото зло за този 22 годишен период...Значи Бойко го предупреждават сериозно тия, дето му дърпат конците. Аргументи:

За Николай Велков се знае, чe e Алексеев, но излизането на втори тракторов човек под прожекторите значи, че целта е да се демонстрира, че на Трактора не му пука. Че зад него голяма сила.


Бате Бойко явно не знае това. Ако знаеше, нямаше да се репчи за оставки. Обаче Цецо го знае - иначе нямаше нагло да се изЦвъка на главата на вожда си.

Готви се издалеко (след около две години) поредна "радикална" смяна и нов спасител. Сега се дава тон да започнат народните недоволствата от Бойко, които ще ескалират следващите 2 години. Както при Костов, при царя, при Станишев.

Николай Велков е брънка в амфетаминовия  бизнес. Амфетаминовото производство и трафик за Близкия изток е под надзора на ДЕА Ангел Гаджев е закачен с  газовия бизнес (антишистовите протести бяха в интерес на "Газпром").

ДЕА е американската Агенция за борба с наркотиците. "Газпром" е проводник на руската геополитика. Явно Големите ни братя са се разбрали, че на територия ще има нов политически проект. Насочен към окончателно ликвидиране на партийната система. Както се разбраха през 2001 г. царят да започне подриването й.

 3 коментара:

Анонимен каза...

"Цветан Цветанов дава знак, че е договорено сриването на Бойко"..
Това ми се вижда доста пресилено, защото на всички им е ясно, че сриването на Бойко ще бъде и тяхната "лебедова песен". Самата им партия е "личностна". Няма Бойко, няма и Герб. Могат да си извадят сами изводите от печалната участ на НДСВ.

Вени Г. каза...

Да, прав си. Като НДСВ. Което е също толкова изкуствен проект, колкото и Бойко. Разликата е само, че Бойко има дар харизма, а царят бе смесица от византиец и темерут.Но при него се разчитшше на харизмата на баща му.

Анонимен каза...

Локуми и дрънкалки