неделя, 15 януари 2012 г.

Зловещ пиар: Инкяр му е майката! ГДБОП – уморена сълза ненапита, регионалните БОП – тъпи шматки


Бях почнала да пиша статия как сам да си направиш пиар криза с подръчни средства, но колегата прасе Веселина Томова от близката кочинка Афера.бг ме изпревари. Тъй че делитвам изписаното в рисайкъл бина и пействам нейното. Щото пък е и хубаво :-)


Зловещ пиар: Инкяр* му е майката! ГДБОП – уморена сълза ненапита,
регионалните БОП – тъпи шматки

Веселина Томова

Злокобна манипулативна пропаганда се завихри – приспешените медийни прислуги пробутват пласмента: „софийската” ГДБОП е невинна, регионалните бопаджии и за оная работа не стават. Скандална яма с лайна сътвориха висшите полицаи и управленци през последните дни около случая с убитата Мирослава. И медийните им ратаи вместо да търсят истината, пуснаха вентилатора.

„Окопитването” започна.

Гербав кризисен пиар

Депешата към придворните медии е спусната и е ред да се дивим на „ваденето от лайната” на правителство, МВР и ГДБОП по случая с убитата Мирослава.

Скандална яма с фекалии сътвориха висшите полицаи и управленци през последните дни около случая с убитата Мирослава. И медийните им ратаи вместо да търсят истината, пуснаха вентилатора.

Първи ден. Цветанов фанфарно разтръбява, че били хванали убийците на Мирослава. Малко след това единият – Чочо се гръмва пред немите служители на ГДБОП /столица/ начело с шефа на отдел „Терор” Валентин Цоновоски. Тогава никой още не знае кого е прецакал Чочо. Цветанов млъква и се скрива като плъх.

Дори и верните на ресора ГДБОП репортерки, извикани от бопаджиите на мястото на „принудителния обиск”, все още мълчат какво точно са видели.

Очевидно след като ВСИЧКИ са наясно какъв чутовен гаф и безобразие са сътворили, започва опит за замазване и измъкване.

Борисов излиза напред с мощните си гърди, надявайки се, че като пусне народняшкия си просташки „хумор”, нещата ще минат в графата „всяко чудо за три дни”.

И оплесква така ситуацията с пържолите, хиленето и кучето „следово”, пък на БЧК, че взривява цяла България.

Сепнат, че всичко излиза извън пропагандния контрол, Борисов се „извинява”, набутвайки медиите, че не го разбрали, за разлика от „обществото” и за да спаси себе си накисва Цветанов – „когато ми докладва Цветанов НЕ МИ КАЗАХА, че лицето се е самоубило...”. Разбирай, похвалих МВР без да знам какви са ги надробили!

Борисов прави в движение контрапие след похвалите на „денонощно работилите полицаи” и изрича, че МВР е допуснало недопустима груба грешка.

Цветанов продължава да е дръпнат отзад „на линия”.

България е в потрес, многомилионния Фейсбук шокирано ругае и псува безочието и бездушието на управляващите.

Вместо да кажат цялата истина, да се покаят и извинят, висшите полицаи с приспешените си медийни слуги, тръгват на поход да лижат и мажат, и да пласират ЛЪЖАТА.

Втори ден.

„Босовете” на МВР са в окопите.

По всички телевизии се пускат психолозите. Ако се бяха сетили заедно с тях да пласират и контролираните ясновидци и врачки, спектакълът щеше да е по Йонеско.

Психолозите гъгнат един по един. Разпосочно, но пък упоително фройдистки. На населението му „светва”, че Чочо е зловещият психопат – убиец, който си признал, че е убил Мирослава. Профили, портрети, описания по Стивън Кинг, народът би трябвало да е впечатлен – гадът се самоубил, само защото не успял в плана си, а не защото изпитвал нещо си човешко.

Никой от психолозите не задълбава какво точно се е случило в апартамента на Чочо. Нито един от психолозите НЕ ПРАВИ ПСИХОПРОФИЛ НА БОПАДЖИИТЕ, ДОПУСНАЛИ ПОДОБНА ЧУТОВНА ИЗДЪНКА.

Психолозите са пуснати под строй да оправят срутения имидж на МВР. Толкова.

На третия ден цъфва вътрешният министър Цветан Цветанов.

Къде? Как къде? При Емил Кошлуков по ТВ7.

Кошлуков загрява дърводелски публиката с някаква „проповед” как това, което искал да каже Борисов за пържолите и кучетата било абсолютно вярно, но със сгрешен контекст, на няколко пъти запецва пред ауто-кюто, но работата е свършена – Борисов дори и когато не знае какво говори, говори правилно.

Вместо да разнищи взривната тема на деня, Кошлуков очевидно предварително уговорил се с Цветанов, дава само няколко изречения по темата и упоително приказва после половин час с вътрешния министър за неща, които никого не интересуват.

Когато човек обаче страда от липса на аналитичен интелект, винаги се набутва сам. Това прави и Цветанов, зачерквайки тезата на психолозите от предния ден, с – „НЕ Чочо я е убил, ами Марио, Чочо така ни разказа...”

А пък щели да го правят защитен свидетел, защото, ами, защото, ама това нямало да го извади от наказанието... Полицаите - точно кои пак не се казва! – били много уморени и затова допуснали задържаният да се самоубие.

Айде бе, що за тъпоумие е да оправдаваш такъв безобразен непрофесионализъм с умора?

Уморените коне ги убиват, нали?

И кой е виновен за така направената организация, че тоооолкова уморени ченгета да бъдат пускани в подобна ситуация? Само уморени ли работят в ГДБОП?

Вечерта е ред на шефа на ГДБОП Станимир Флоров, който се появява нервозно при Мартин Карбовски по Нова телевизия.

Флоров съвсем оцапва „метеното” като се изцепва, че „май вече били почти наполовина наясно какво точно се е случило”. Докато другите, включително и Цветанов, преди него бяха напълно наясно какво се е случило.

Флоров казва и че нямало трети човек, с което буквално се изплюва върху физиономиите на подопечните меверейски вестници, които преди това се скъсаха да внушават на публиката как сестрата имала нещо общо с убийците и как имало трети човек.Впрочем, същите вестници са захранвани от пласмента точно на Цветановите люде.

Флоров прави и още един тъпанарски гаф, изричайки, че сестрата на Мирослава тропала информация на убилия се Чочо. Което на другия ден Елеонора контрира така – че от Пернишката БОП изтичала информация, за онова, което тя им доверявала. Флоров в почти нервен пристъп се сеща и, че трябва да затвърди предварително поетата линия „уморени, денонощно не спали, отдадени на дълга бопаджии” и три пъти изрича, че „в ГДБОП не работели животни”, като че ли някой е казал, че там има говеда.

На Флоров също са му виновни медиите, които „внушавали на обществото колко лоша е полицията”. Кои медии не обажда, „техните” обаче не влизат в числото – те са под пълна пара да вадят управленските си чорбаджии от блатото.

Така само за три дни всички висши управленци и ченгета изказаха абсолютно противоречащи един на друг тези. Само и само, за да прикрият истината и собствената си вина, заради която в подобни случаи в нормалните държави, моментално се подават оставки.

На четвъртия ден в ход влезе тежката артилерия.

Пред Люба Кулезич се явиха сестрата на Мирослава – Елеонора, журналистката от „Телеграф” Катя Илиева – бивше пресаташе на ГДБОП по времето на Ваньо Танов и Катрин Маркова, на която синът и бил отвлечен от „Наглите”, неясно защо и тя в студиото. По-късно стана ясно защо - за да чуем какъв прекрасен човек бил шефа на „Терор” в ГДБОП Валентин Цоновски. Същият, който е завел бопаджиите в апартамента на Чочо, когато Чочо се е /само/убил. Маркова не четеше в аутокю, но си каза правилно репликата - че сега „щели да изхвърчат свестните, а тия, които пишели докладни, щели да си развяват пак коня”.

През цялото време се чуваше как бопаджиите в Перник били отвратителни, а онези от столицата в ГДБОП са чисти сълзи момини.

Катя Илиева свидетелства как Валентин Цоновски бил с видимо изморен вид и така рефрена за умората така загорча, че докара зрителите в депресия от хроничната умора налегнала ГДБОП.

Всички трябваше да загасим телевизорите с облекчението, че ГДБОП е железобетонна, обаче онази, в столицата. Останалите, като в Перник, са някакви шматки.

Да приемем, че ГДБОП /столица/ са великолепни. Само че точно тези великолепници ахмашки недопустимо са допуснали задържан да се /само/убие пред очите им, дали в килер, дали в тоалетна, все едно. Дали е уморен или не, шефът на „Терор”-а /?!?/ това никого не интересува. Всъщност, какво прави там точно шефа по терора? Още повече, че безапелационно стана ясно, че Чочо е минал детектор, разговаряно е с него в Института по психология и тогава са го извели за да го водят на „принудителния обиск” в апартамента, където се /само/убива, и забележете! – не става дума за показания, а за разговори. Защото на всичкото отгоре лъсна и че онова, което въобще Чочо е казал /по думите на ченгетата/ НЕ Е ДАВАНО КАТО ПОКАЗАНИЯ ПРЕД ПРОКУРОР. От което пък следва, че каквото и да е разказал, то вече няма никаква правна стойност!

И „случаят Мирослава” е обречен! Просто защото уморените бопаджии от умора пропускат задържано лице да се застреля пред очите им.

Марио вече може да твърди каквото си иска. Чочо го няма, а и няма никакви показания от него, подписани пред прокурор.

Ако на това не му се казва осрана полицейска работа, здраве му кажи!

Да се върнем обаче на ГДБОП /столица/ и БОП /провинция/.

Ония от столицата били прекрасни. От Перник – били направо отвратителни. Кой ги назначава ония от Перник? И не само там? Кой ги контролира, на кого са те подчинени? Регионалните служби БОП са директно подчинени на ГДБОП и шефа и Станимир Флоров.

ГДБОП в лицето на ръководството си е длъжно да е наясно с регионалните си служби, както с професионализма, така и с некадърността им, ако я има.

АФЕРА нееднократно е алармирала, че по места БОП са се превърнали в наказателни бригади на определени криминални лица и групи. Вместо някой да реагира, наказани антимафиоти от преди години, бяха върнати точно от това ръководство на МВР и ГДБОП по местата им, за да си довършат ... далаверата.

Измислената конструкция „ГДБОП в София са добрите, а пък по места са лошите”, е безумна, защото ако местните служби си отворят устата какво НЕ вършат, заради натиск от висши шефове в МВР и ГДБОП, положението ще стане необратимо катастрофално. Не, че вече не е.

В тази връзка, Борисов като премиер може да извика човекът, който назначи в БОРКОР – Петко Сертов и да го попита какво знае Сертов за шефа на ГДБОП Станимир Флоров.

Ние знаем какво знае Петко Сертов, но не сме назначени в БОРКОР, за да докладваме на премиера.

Само ще припомним – Станимир Флоров бе назначен от правителството на тройната коалиция за шеф на ГДБОП от тогавашния министър на МВР Михаил Миков.

Нека Петко Сертов разкаже на Бойко Борисов тогава беше ли потресена ДАНС от това назначение и ЗАЩО? Нека Борисов и Станишев отговорят на въпроса заедно или поотделно – защо единият назначи този човек за шеф на ГДБОП, а другият го остави на поста му.

А по „случаят Мирослава” е ясно – истина не чакайте.

Защото политиката е на зловещия пиар: „инкяр му е майката”.

Вместо честта на оставките.

Колаж: Владимир Дойчинов

* инкяр  (тур.) - отказ; има и израз топтан инкяр — пълен отказ

Няма коментари: