неделя, 13 ноември 2011 г.

Рабфак - "Наш дурдом голосует за Путина"


[видео]

[край на видеото]
Клипът на скандалната група "Рабфак" стана хит на само в рунета, Reuters писа за него, коментирайки, че във връзка с повторното кандидатиране на Путин президент в Русия има взрив на политическата сатира. Само за първата седмица "Наш дурдом..." бе гледан над 200 000 пъти, след коетоYoutube започна да слага странни ограничения (не за сефте путинският режим забранява спъва видеоклипове), но тутакси се появиха десетки клонинги.

Песента е от името на душевноболен, недоумяващ защо в отговор на въпросите за "Газпром" или "Лукойл" получава усмирителни инжекции от санитарите. Припевът е:
Все так сложно, все так запутано,
Но разбираться некогда, брат.
Наш дурдом голосует за Путина,
Наш дурдом будет Путину рад.

Буквален превод: Всичко е толкова сложно, толкова объркано,/ Но няма време да се ориентираме, брато. / Нашата лудница гласува за Путин, /Нашата лудница ще се радва на Путин.

"Рабфак" написват песента за конкурса за най-добра агитация против путиновата партия "Единна Русия", обявен от опозиционния блогер Алексей Навални. Групата е засипана от покани и концертният им графикът им вече е запълнен до януари. Любопитно е, че автор на текста е Александър Елин, който преди 10 години написа хита "Такого как Путин" за момичешкия дует "Поющие вместе", които пееха "Хочу такого, как Путин, полного сил, такого, как Путин, чтобы не пил".

"Мисля, че това е еволюция на цялата страна. На всички отначало много им хареса, а след това престана да се харесва в един момент" - обяснява промяната Александър Елин. "Отначало това беше някакъв такъв дамски възторг, а сега е напълно мъжко недоумение, разочарование и неразбиране. Ние фиксираме ситуация, която вече съществува." Този месец "Рабфак идват в Москва и са готови да участват в опозиционните акции. "Ще участваме във всичко. Правим го, за да ни чуят максимално количество хора, за да си размърдат мозъка максимално количество хора."

Питам се за ситуацията в нашата лудница. Дали започва да преминава дамският възторг от пипането на мускула Му?

Няма коментари: