вторник, 17 януари 2012 г.

Пловдивският Николай. Алтернатива или окончателно загробване


Не харесвам Кирил Варненско-Преславски отдавна. Защото оттолкова отдавна знам за отношенията му със службите. Дометиан Видински по същата причина не харесвам. И Натанаил Неврокопски не харесвам за същото - макар да ми го рекламираше бившият ми шеф Райдовски колко бил направил за България по гръцка линия. Не ги харесвах, защото така наречената национална сигурност, както я разбираше комунистическата Държавна сигурнст, в частност комунистическото разузнаване, бе сигурността на БКП - но на второ място. На първо място - сигурността на чуждата държава СССР. Затова тези от разузнаването са ми двойно по-противни, въпреки общата мантра, че те били добрички и правилни в сравнение с обикновените шестаци. Дрън-дрън, тия от така нареченото разузнаване са двойно по-грешни - защото са обслужвали чужда държава.

Разкритието, че 80% от висшия клир са осведомители, агенти и служители на престъпната Държавна сигурност не ме учудва. Дразня се обаче от това, че съвкупното население на кочината не разбира как гербавите гробари се опитват да му заровят пак муцуната в калта. Само трима не са причастни към ДС - патриарът Максим, Николай Пловдивски, който е бил под 18 години при комунизма и няма как да е бил вербуван, Амвросий и Гавраил. Максим е в края на живота си. Пускането на списъка точно сега има най-вероятно за цел да отсее евентуалните кандидати за поста му, които да не са агенти на КДС. Николай няма право да се кандидатира, защото не е навършил 50 години. Амвросий е бивш инженер, който се държи като клоун. Остава Гавриил, който е вярващ човек, средно интелигентен, добър администратор, но силно обвързан с Руската църква.

Вероятният ДС сценарий е назначаване на предстоятел до провеждане на събор с прозрачната идея - да мине време дядо Максим да си отиде, нашето момче Николай да навърши години и - де, бре, курорте!

Тяхното момче Николай, иженарицаемий дядо Николай, митрополит Пловдивски, достатъчно го лансират приласканите от властта медии. Ние, като непризната от властта медия, ще допринесем за популяризацията му. Щото не е честно да се тиражират само компроматите на дядо Николай срещу дядо Кирил за линкълна. Гаче ли дядо Николай яха москвич, а не есюви... Що да не чуем и другата страна? Не че и двете не са "хвани единия , удари другия":
- С какво ще ни изненадате този път?
- Най-напред искам да кажа, че голяма част от разказа ми се основава на това, което ми е споделял бившият лидер на гей организацията “Джемини” Генко Генов, който умря мистериозно в “Пирогов” преди една година.

С Генко се срещнахме десетина дни преди смъртта му. Беше страшно подразнен от погрома над гей парада миналата година в Пазарджик и ми разказа потресаващи неща за дядо Николай и други духовници. Тогава Пловдивският митрополит обяви за духовно отличени със Св. Апостол Йерм І степен светски управници от Пазарджик, отличили се с особено активна хомофобия. Аз, от своя страна, поех ангажимента да ги опиша много внимателно и сериозно в бъдещата си книга “Дяволски сърца”.

Дядо Николай парадира със своя автопарк, където има “Мерцедес”, БМВ, “Ауди”. По този повод има много възмутени негови събратя, но Варненският митрополит Кирил направо казва: оставете го Николай, той такива неща говори и върши, че сериозните духовници се срамуваме от него. Това не пречи на вече 42-годишния дядо Николай да направи бурна и бърза кариера в клира. Само че тази кариера явно се дължи не на духовната му извисеност. Известни хора от спецслужбите твърдят, че духовникът комуникира с бивш популярен шеф на Националната разузнавателна служба и неговото обкръжение.

Името на митрополита обаче едва ли ще се види някога сред агентите на спецслужбите, тъй като те ревниво пазят сътрудничеството му в тайна. Сигурно обаче е едно – бащата на дядо Николай - Методи Стоименов, е бил един от началниците на легендарните червени барети по времето на Тодор Живков. Оттам и благосклонността към особата му от страна на някои днешни величия, закачили от благата и на предишния режим. Червеното отроче знае, че е “богоугоден” по ред причини и вдъхновено анатемосва наляво и надясно, когото завари.

- Кои са твоите източници на информация?
- Казах, че източниците ми са неслучайни. Една от тях е бившата икономка в Пловдивската митрополия Маринела Маринова. Тя е категорична, че в покоите на дядо Николай често е виждала църковния служител и бъдещото духовно величие – по-младият с десет години от него Антоний. Може би най-вече заради тези си твърдения тя е изгонена от работа, но това като че ли я амбицира повече. Бившата служителка започва да твърди из църковните среди без всякакъв свян и все по-убедително, че

Антоний е интимен приятел на дядо Николай,

благодарение на когото става епископ. Маринела Маринова е категорична, че неведнъж ги е заварвала в доста интимни отношения.

Дядо Николай и преди това е имал гей контакти, сподели ми покойният Генко Генов. Назова дори момчетата. Едно от тях е от Стара Загора и се казва Стоян Стоянов.

- Кои други висши духовници ще “анатемосате”?
- Бившият ректор на Софийското духовно училище епископ Сионий например. Името му направи истински бум миналата година със скандала за педофилия с 12-годишно семинаристче от Елин Пелин. Разплитането на кълбото от източниците ми обаче даде представа колко много са били момчетата, които са удовлетворявали плътските гей инстинкти на духовника. Той обаче не само не се признал за виновен и както е нормално да се покае и да бъде наказан, ами напротив – става точно обратното. Сионий е възнаграден за делата си, като заема престижните длъжности член на Централната комисия по етика и викариен епископ при Видинския митрополит Дометиан.

Явно умопомрачена е съвестта и на хората около него. Бедата на младите семинаристчета обаче не е само Сионий. Защото той все още дърпа задкулисно конците в Софийското духовно училище чрез своето най-вярно протеже отец Иван. Превъплътеният в йеродякон Исак отец продължавал да наказва със секс провинилите се ученици и според наказанието бъдещото младо попче трябвало да удовлетворява перверзиите на Исак.

- “Анатемосвате” само перверзиите на духовници, издигнати в сан от Синода на дядо Максим...
- Ще ви дам пример и с епископ Амвросий, който беше първият ръкоположен от разколниците за митрополит на Силистренската епархия. Той от години е коментиран, та и до днес, от гей средите заради левия си уклон. Известен бе като много близък с покойния игумен на Троянския манастир - колоритния



Пловдивският митрополит Николай заряза стария си лобовник епископ Антоний заради младия старозагорец Петко. Истината „лъсна” на страниците на в. „Уикенд”, който твърди, че владиката е подарил кола на новата си изгора.

Новата сърдечна тръпка на 39-годишния дядо поп Николай бил облечен само в маркови дрехи, като скоро за рождения си ден получил скъп подарък – луксозен автомобил Ауди. Подробности за новия любовник на владиката засега не са известни. Знае се само, че се казва Петко и е от Стара Загора.

Пловдивският митрополит Николай често натрапва благочестивостта в служенията си.
Последната изцепка на владиката беше скандалното му изявление, че трагедията на Охридското езеро била божие наказание заради концерта на Мадона у нас.
Иначе дядо Николай обича лукса и често се кичи със скъпите си часовници – „Ролекс” за 20 хил. лв. и мерцедеса в часовникарството „Вашерон Константин”. На автопарка на владиката може да завиди всяка една мутра. Дядо поп се движи с беемве 7-ма серия, което често заменя с Ауди А8.



2 коментара:

Комитата каза...

Хубаво, ама аз познавам Николай от казармата, фамилното му име е Севастиянов и родителите му нямат нищо общо със силовите структури.

Unknown каза...

Пускам интервюто на Ицо Петрофф не заради това твърдение, а заради общия облик на Николай - за който, мисля, че няма да спориш, толкоз е публична тайна. Може би трябваше да махна тази част, но исках да се види, че и преди сегашната срамота с досиетата се е говорило публично, че той не е света вода ненапита.