вторник, 7 октомври 2008 г.

И аз съм склонна да пренебрегвам правата на човека


В случаи, когато според мен не става дума за хора - в буквалния смисъл на думата. Следното нещо - което само външно прилича на човек - трябва да бъде затворено доживот в тежкоохранявано медицинско заведение за крайно опасни душевноболни, неподлежащи на лечение (където е мястото и на серийните убийци):
"Камерите на австралийски зоопарк са заснели как 7-годишно момче убива редки влечуги и храни с още живи крокодил.

На записа от охранителната камера на австралийския център за влечуги „Алис Спринг" се вижда как малчуганът се усмихва, след като е убил общо 13 животни.

По време на 30-минутната „веселба", той хвърлял животните през оградата в отделението на крокодила.

Персонала на зоопарка коментира действията на момчето като „невероятни" и „недопустими". Обсъждат да дадат под съд родителите на момчето, тъй като то е прекалено малко, за да бъде съдено.

„Атаката" се е разразила в сряда сутринта, след като момчето влязло в зоопарка като прескочило оградата и се изплъзнало от сензорите на алармата.

През следващия половин час, 7-годишното дете било до смърт с камъни някои от животните, а други е изхвърляло през двете огради, зад които се е намирала клетката на крокодила.

На едно място се вижда, как се опитва да премине едно от външните заграждения, за да стигне до Тери - 3. 3 - метров морски крокодил.

Сред загиналите са една костенурка, 4 западни синьоезичести гущера, два брадати дракона, два бодливи дяволски гущера и 20-годишната игуана на зоопарка.

Директорът на зоологическата градина Рекс Найндорф коментира, че много от животните са били от застрашен вид и изключително трудно могат да бъдат открити.

„Фактът, че 7-годишно дете е могло нанесе такива щети, за толкова кратко време, просто не е за вярване" - каза още директорът, цитиран от Reuters."

5 коментара:

Анонимен каза...

Това направо не мога да го повярвам, егати! Тоя определено е за ризка с дълги ръкави до края на дните си. И дори тогава е малко, защото ще го хранят с парите на данъкоплатците, може би е по-добре да нахранят оцелелите месовдни с него, поне да има някаква полза от него. Всъщност няма друго животно освен човека, което да изпитва удоволствие от причиняването на смърт и още поевче да го прави заради самото удоволствие.

Анонимен каза...

"И аз съм склонна да пренебрегвам правата на човека"
А правата на детето?

go! каза...

Смятай значи тоя малкия къв е изрод - да нападне крокодил. Може би ако поговорят с него няма да прави повече така ;)

Анонимен каза...

Не бих бил толкова краен в оценките, защото като малък съм правил разни работи, може би не чак такива неща, но например съм убивал змии и други животни без никаква нужда. Не се знае какво ще стане с това човече като порастне.
kolchok@yaho.com

Анонимен каза...

Абе вие да не сте нацисти? Става дума за 7 годишно хлапе! СЕДЕМ ГОДИШНО! Едно толкова малко дете не може да поеме моралната отговорност за действията си, то не е изградена личност, не мисли и не действа като вас. То е дете. Всички деца минават през периоди на садистични наклонности. Проблемът не е в хлапето и мерака му да трепе гущери. То си играе, за него е просто игра.
А фактът, че статията изразява позицията на жена, за мен е най-страшното от всичко.