понеделник, 6 октомври 2008 г.

Ако Сертов не нарита Държавна сигурност, тя ще го нарита барабар със Станишев


Червената наглост няма граници и верно ми падна пердето върху спомените, дето от некфа - може би криворазбрана? - лоялност, имах.
"Според Петков НСС е била едно от най-добре структурираните и работещи звена,"

"Дневник", 6 октомври
Сещам се как въпросното добре структурирано и работещо звено си пипаше ушите, когато БОП-а на Любо Левичаров работеше по "Орион".

Говоря за 1995 г. и за разбойника Румен Мирчев Спасов. Говоря за това, че покровителите на Румен Спасов, начело с покойния архибандит Луканов, крояха капата на Любо Левичаров (щото не бил лоялен към БСП), а секретарят на МВР, наблюдаващ НСС (сега част от ДАНС) Параскев Параскевов вместо да юрне подопечната си служба да провери верно кво става, играеше на посредник между Луканов и Румен Спасов. Да ги помирява, збийш ли... Разбойниците да помирява... Като сега, де.

Сещам се още как през 1992 г. БОП-аджиите почнаха да ходят с автомати по коридора, който ги делеше от НСС, когато последните искаха да им вземат архива с оперативния отчет.

Сещам се също как купища (уж) тайни офицери от НСС ходиха демонстративно да пушат пред президентството през 1991 г. - в знак на протест срещу това, че Митьо Луджев понечи да разгони шестаците от службата.

Още колко неща се сещам...

Ако Петко Сертов се сеща поне за половина от тях - а би трябвало, все пак той беше вътре, когато аз гледах свинщините отвън - следва да нарита цялата пасмина от бившата Държавна сигурност, като почне с Иван Драшков. Ако не го направи, ще го наритат те. Барабар с патрона му. Не съм им фен (на него и патрона му), но смятам, че те са малкия дявол - в сравнение със сатаните от Държавна сигурност.

4 коментара:

Радо каза...

"Aрхибандит Луканов"? O, господата Андрей Райчев и Кънчо Стойчев искат да ни убедят в друго. Ето:

"Значително по-страшно е, че Луканов продължава да живее в съзнанието на сънародниците си "дамгосан", и то с най-невярното и най-нечестно клеймо - "Милиардите на Луканов, парите на Луканов, куфарчетата..."

12 години след убийството му неговото семейство живее трудно, както повечето българи навремето едва свързва двата края. Какви ти милиарди, какви ти милиони... И това е срамота за нас, българите, а и нищета за политическия елит на страната."

Взето оттук: http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1239430

Unknown каза...

Лили Герасимова и децата верно не живеят богато. Знам. Но знам и причината - белокосият се смяташе за много гявол и като такъв не казваше никому номерата на банковите сметки. Включително на жена си.

Радо каза...

Вие хубаво знаете, но след няколко години децата ще учат, че Луканов е един от най-мъдрите ни и родолюбиви политици, а Виденов е един от най-успешните премиери с основна заслуга за приемането ни в ЕС.

Дразни ме подмяната на историята от комунисти-социалисти и в тази връзка Ви благодаря за спомените, разпилени из блога Ви. Вместо да гледаме към бъдещето, миналото още гони да стисне за гушата настоящето ни.

Unknown каза...

Огромната роля на Луканов за бандитския преход е добре оценена например в току-що публикуваната на Български книга на Миша Глени "Макмафия", цитат "той изигра голяма роля за преплитането на политиката, бизнеса и престъпността". Книгата е добра, не е само за бг мафията, и си струва да се прочете.

А относно историята, която децата ще учат, мисля, че въпреки усилията на Кънчо и Андрейчо, Луканов ще влезе в нея в крейна сметка с оценка, подобна на тази на Миша Глени. Жан според мен вече започват да го оценяват обективно - неуспешен премиер, но от малцината честни политици, опита се да се изправи срещу мултаците и другите групировки, както и срещу Русия, но без особени усрпехи, тъй като не посмя (или не можа?) да изреже всичко гнило от гангренясалото тяло на собствената си партия, доведе България до ръба на катастрофа.

Парадоксално е, че такива оценки за него съм ги срещала във вестници като "Капитал" и от десни политици, вкл. Костов. А защо кънчовци и подобните леви много държат да изкарат Виденов сатана? Много просто, ако се стоварят всички криви дърва на гърба му, изчезва въпроса за отговорността на БСП, както и на тясно свързаните с БСП хора на бившата Държавна сигурност, олигарси, мафиоти и откровени бандити. Не питайте за тях, щото нали се разбрахме кой е виновен.

Е, с това принципно не съм съгласна. Не заради името на Виденов, а защото така се прикриват продължаващите безобразия и престъпления на въпросната партия.