неделя, 12 октомври 2008 г.

ДАНС подслушваше Люба Кулезич и Мартин Радославов. Защо?


След вчерашната пресконференция на ДАНС (ауе, братоци, не закъсняхте ли с публичната част от цирка?) сите медии дружно отразиха какво им е сведено до знание - бамааму, едно време отдел "Идеологически" на ЦК на БКП немаше такава мощ - а именно, че ДАНС-ьорите са невинни - като изключим некои изключения. Изключенията са некФи издатели, които били подслушвани, щото така трябвало, и понеже класифицирано трябвало, нема да ви кажем кои са. Арогантното съобщение на ДАНС бе слугински възпроизведено в подопечните им медии, поради което ще внеса малко яснота:

Подслушваните издатели са Мартин Радославов и Недялко Недялков, които правят вестник "Уикенд". Разпечатката, от която се е шокирала депутатката Ася Михайлова, не е справка за номера, а дешифровка на разговор на Мартин и Люба Кулезич - чието съдържание ама посмъртно не може да се доближи до никаква национална сигурност. Подобни дешифровки има и за купища по-известни журналя, които сега би следвало да тръпнат, чудейки се по кой партийно-ченгесарски коридор ще поеме Иван Драшков.

Щото те, журналята, бидейки слугинчета на службите, най-добре знаят как в подходящ момент се пробутва подходящ запис от незаконно СРС. Някои от последните драстични примери как руменпетковото МВР ползва СРС-тата:

пазарлъкът на бопския замшеф Иван Иванов къф лаптоп да купят на дъщеря му и пазарлъкът за фалшифициране на болничен лист от шефа на стачкуващите лекари в "Пирогов"

И понеже журналята много добре знаят как самите те "пържат" колеги по поръка на ония от тайната власт, знаят също, че ако се изправят срещу нея, ще ги изпържат и тях.И мълчат, слугинчетата...

2 коментара:

Анонимен каза...

E, Кулезич не мълча. Писа в "Уикенд". Всички други - мълчаха в хор. И за Огнян Стефанов се замазаха нещата... Чувствам се самотен в това общество.

Неконвенциален каза...

Стопаните им са заповядали ...така.