вторник, 2 октомври 2012 г.

Мишо Шамара за ГЕРБ и Бойко Борисов. "Хората от гетото" също против


"Искам да кажа на Бойко Борисов следното: сега, като ни гледаш всеки ден, от сутрин до вечер по телевизията, сигурно ти се повръща, и сега можеш да разбереш как на нас ни се повръща, докато те гледаме всеки ден по телевизията."

Това каза рапърът Мишо Шамара, a.k.a Big Sha пред ТВ7, където гостуваше заедно със своя колега Сарафа.

Скандалът се завихри, след като рапърите бяха повикани на разпит заради песен. Те отново потвърдиха в ефир, че в призовката им е написано именно това.

Двамата музиканти отхвърлиха обвиненията на водещата, че се опитват с шумотевицата около себе си да си направят евтин пиар и търсят сензация. "Според Вас заплахата да отидете за две години в затвора е пиар?", обърна се към нея Мишо Шамара. Ние никога не сме поругавали националния флаг. Това е най-голямата манипулация, добави още той.

Мишо Шамара и Сарафа се явиха тази седмица в Национална следствена служба по обвинение в поругаване на българския трибагреник в една от песните си.

"Бяло, зелено и червено" е написана преди три години и оттогава музикантите попадат под удара на правосъдието и мълчаливата цензура. Обвинението е повдигнато от Съвета за електронни медии (СЕМ). В песента "Бяло, червено, зелено" се пее:

"От трите цвята най-много обичам бялото. Зеленото го пуша и съм high. Не прекалявам с нищо, щото I dont wanna die, die. Червеното е като мензис, като кисела мацка с Тойота Авенсис", 
както и:
"Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба."

А на стената си във фейсбук  Мишо Шамара написа:

Eй, знам, че четете внимателно гербаджийчета смешни. Това, че ви сипвам с чарпака и ви нареждам е защото истината е такава. Вие от както сте на власт малкият и средният бизнес ФАЛИРАХА . Само корпорациите имат успех . Вие сте слуги на корпорациите . Вие създавате новият РОБОВЛАДЕЛСКИ СТРОЙ . Вие сте подлоги. И това че ви кавам истината ме прави ВАШИЯТ НАЙ-ГОЛЯМ ПРИЯТЕЛ .

Понеже всички около вас ви лижат гъзовете, щото са насрани страхливци и не ви кават истината . А тя е, че БЪЛГАРИТЕ ГЛАДУВАТ . Тая зима ще има хора измръзнали и умрели от ГЛАД . НЕ са ви приятели хората, които ви говорят тов,а което искате да чуете, а хората, които ви казват истината, колкото и гадна да е тя .

После що ви мразим . Ми щото сте за мразене ВЕ.”

На коментар под поста си Мишо Шамара е написал и следното:

„ А, ве, брат, луд ли си, бойко четвърта година е на власт вече и само се оплаква с предните, хахахаха. Бахти малоумното. Ми щом за четири години не може да се оправи, баси некадърната свиня е, все другите са му виновни. Истината е, че най-гадното управление досега е неговото. Хората живеят в страх и бедност. Репресират всеки, който не им лиже гъза. ГЕРБ са най-гнусните управляващи държавата досега. Те са най голямото зло случвало се на България.”

Ако някой е пропуснал да види скандалния клип, ето го:

Big Sha ft. Sarafa, Xplicit & Konsa - Бяло, Зелено и Червено
 
 
Интересно е как преди няма и година следствие и прокуратура пропуснаха един много по-остър антиправителствен клип, единствената санкция бе, че телевизиите категорично отказаха да го излъчват заради това, че е антиправителствен.

Хората от Гетото feat. IMP и МЕЧОКА - Майка България 

 

2 коментара:

Marin Guergov каза...

Не мога да се сетя какъв протест имаше на 26.02.2012.

Unknown каза...

26.2.2012 - 15:00 ЧАСА - НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ПРОТИВ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА - ИСКАМЕ ЦЕНИ СЪОБРАЗЕНИ СЪС СТАНДАРТА НА ЖИВОТ! ТЕ МОГАТ ДА ГО НАПРАВЯТ, НИЕ ЩЕ ГИ НАКАРАМЕ!

За съжаление нищо не успяхме да ги накараме :-(