четвъртък, 8 март 2012 г.

Дневник.бг почват да преписват от Бъзикилийкс


Пред 2 часа видях на сайта на Дневник.бг  нелепа статия за Anonymous и въпреки всичките ми опити чрез коментари да влея малко мисъл, тя продължава да стои в първозданния й идиотски вид. Тъй че дотук с лоялността ми към Дневник. Те не ми плащат заплата, че да се мъча повече от 2 часа да доказвам, че са написали глупост и е хубаяво да се поправят, за да не им се смеят утре и децата.

Статията е "Анонимните - това сме всички ние":
http://www.dnevnik.bg/analizi/2012/03/08/1777889_anonimnite_-_tova_sme_vsichki_nie/


В нея се споменава някакъв канадски педофил Крис Форканд:

"През 2006 г. те не прощават на канадския педофил Крис Форканд. Изваждат на показ онлайн "подвизите" на Форканд и на други като него. С тази операция съществуващите от 2003 г. Анонимни, дотогава фокусирани предимно върху развлечения, се превръщат от банда пакостници в борци за каузи."

С "подробността", че въпросният педофил Крис Форканд не "съществува" никъаде другаде извън реалността на пълния ташак и пълното невежество.  Пуснете търсене в гугъл за името

Chris Forcand



и първата ще е от Енциклопедия Драматика

http://encyclopediadramatica.ch/Chris_Forcand

Именно от нея е преписала Юлия Иванчева от Дневник.бг. Защото не знае, че Енциклопедия Драматика е като нашите сайтове Невероятно.ком и Бъзикилийкс

http://neverojatno.com/

И купонът започва. От несъществуваща операция срещу несъществуващия Форканд през 2006 г. авторката с лекота преминава към първата операция на Anonymous срещу църквата на сциентолозите. Е, "пропуснала" е да каже, че операцията се наричаще "Project Chanology", - името възникна поради игри с английския правопис и произношение.

На атглийски църквата на сциентолозите се произнася
сайънтОлъджи

сайтът 4chan на атглийски се произнася
форчАн

Името на първата операция -  "Project Chanology" - означава проект Чанология и двучи на английски
чанОлъджи


Очевидна е езиковата игра с "-Олъджи"

Интересното в зараждането на Anonymous са имиджбордът 4chan - откъдето се инициира, координира и проведе атаката срещу сциентолозите, както и създателят му Крис Пул. Но авторката, запленена от несъществуващия педофил, ги прескача. И стъпила на преписаните измисленици, се впуска смело да обобщава, че всеки от нас е  Anonymous.

Права сте, госпожо или госпожице Иванчева. Наша милост това го отбеляза месец преди вас в блога си - написах статията

Като свободен човек, аз изпитвам гордост от думите "Аз съм Anonymous"


която мисля е източник на вашето вдъхновение. Но аз коректно дадох достоверен линк към речта на Кенеди, а не се преписвах от Бъзикилийкс за несъществуващи неща. Да, бе, извинявам се, вие преписвате от Енциклопедия Драматика.

Както и да е. Имам си друга рабона. Утре като си купя хартиения вестник с преписваческата излагация, ще продължа да се гавря. И ще пусна скрийншоти да се види откъде г-ца Иванчева е праеписвала.


8 коментара:

Анонимен каза...

http://www.youtube.com/watch?v=rHohvluf3mc

Моля авторката да гледа това (от Global News е излъчено) и да каже сега какво се прави - почват всички да я обиждат, че е кретен, щото е сбъркала, или тя отива под статията в дневник и се извинява за изстъплението си.
Нямам общо с дневник.бг, но ви мислех за културен човек, който може да изложи теза, без да обижда. Това е.
Предния път като видях грешка тук, коментирах първа и с усмивка (за снимката на Ерик Клептън става дума). Сега поводът хич не е същият.

Unknown каза...

Благодаря. Има разлики.
1. Аз не си вадя изводите от некъв Глобълнюз, в новинарството и в медиите има принципи на подбор на инэформацията. Тоест на оценка на надежсдността на изночниците.

2. Тук е разликата между моято и вашата грешща - аз сбърках снимка и се поправих, но сбърканата снимка принципно не обрйщаше тезата ми наопаки. А вашата "грешка" не само обръща тезата ви с главата нагоре, ами я и ликвидира.

Щото не може за Anonymous да пише човек, който няма представа как се прави подбор на източници.

Заележете:
Дума дотук не обелвам за ИТ компетентност, защото дефицитът ви е в много по-сериозна област. Вие просто не разбирате какво четете.

Анонимен каза...

http://en.wikipedia.org/wiki/Global_News
"Некъв Глобалнюз"?
Ще бъда благодарна, ако обясните пак защо въпросният човек Крис Форкан не съществува, щото не разбрах. Нали затова е цялата злоба...

Анонимен каза...

Да добавя само, че дори търсих в гугъл инфо за полицая, който говори във видеото. Или и той е измислен?

Unknown каза...

Ами защото не съществува. Не съаществува.

Как да го кажа по друг начин?

Крис Форкан не съществува и всеки опит да бъде потърсен в Интернет, води - при условие, че този, който търси, може да мисли - та всеки опит води до един от цирковете на форчан.

Това беше от първите купони на форчан, дето взеха да правят лулзове извън форчан.

Щото няма ниКЪФ кри-ала-бала-ница. Тъпите телета залапаха целия Крис. Кото си беше епик фейл!

НЯМА. КРИС ФОРКАНД НЯМА! ТОВА Е КАТО БЪЛГАРСКОТО НЕВЕРОЯТНО.КОМ

Дневник, верно ли продължавате с глупостите?!

Epic fail!!!

Unknown каза...

"Да добавя само, че дори търсих в гугъл инфо за полицая, който говори във видеото. Или и той е измислен?"

Госпожице Иванчева, залапахте много стар интернет мем. Тоя полицай и другите глупости толкова лулзове досега са направили.

Анонимен каза...

Не съм Иванчева. Името ми е Петя Димитрова.

Колкото до полицая:

http://ca.linkedin.com/in/warrenbulmer
http://www.youtube.com/watch?v=_BOpNtE0Gu4

Втория линк го слагам, защото името му се цитира под видеото и, о, изнанада, съвпада с инфото в linkedin.

Като гледам как вървят коментарите ви с псувните в дневник, предпочитам да не си общуваме повече. Съжалявам вече, че попаднах на блога ви. Успех

Unknown каза...

Права сте, че тонът ми стана недопустим в коментарите в Дневнк. Преминах границите на приличието, защато съм фен на Дневник и ме боли за единствения нормален вестник у нас. Затова побеснях като видях как се излагат с неграмотно преписване и даже не искат да ме чуят. Не може сериозен вестник да се поддава на толкова елементарни хватки като тези на невероятно.ком със съчинените интервюта на гръцки политици или съчиненото им интервю с Умберто Еко.

Радвам се, че може би е имало някакъв смисъл да беснея в коментарите в Дневник, защото днес, слава богу, тази излагация я няма в хартиения вестник.

Извинете ме, моля ви, за тона и ви благодаря за търпението.