сряда, 21 март 2012 г.

Иван Драшков или ръмженето на мечката


"Коментарите около напускането на Драшков ще завалят след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента, който ще се проведе в края на месеца. Тъкмо там ще трябва да се вземе ясна позиция какво представлява „Белене” за националната ни сигурност. Там позиции ще трябва да дадат ДАНС и Министерството на икономиката. И Министерството на икономиката, и ДАНС тогава ще са с нови шефове. И отиващият си министър казва какво представлява едностранното обвързване по проекта с Русия. И позицията на ДАНС – потвърждава очевидните факти, че подобен вид обвързване елиминира тезата на президента за енергийна независимост на страната. Надявам се, че няма да се стигне чак до там, че няма да се променят диаметрално позициите на ДАНС и МИЕТ, но ако тези две институции променят на 180 градуса своята оценка, ще има бурна реакции."

Хем се лаская суетно, хем не се радвам, че съм права в този случай. Преди 5 дена написах, че оставката на Драшков не вещае добро за България, особено ако е свързана с Русия:
"Драшков е кадърен човек и служеше на българските интереси. Той бе първият шеф на новосъздадения отдел за Русия в Националната служба за сигурност, т.е. контраразузнаване срещу руските попълзновения у нас. Той разследваше връзките на Богомол Бонев с руския мафиот и агент Майкъл Чорни. По негови разработки през 2000 г. бяха обявени за персона нон грата руски дипломати (първи и последен случай!) и няколко руски мафиоти бяха екстрадирарни и получиха забрана да влизат в България.
Не е добре, че такъв човек напуска. Хеле пък ако причина са разногласия с Бойко по руския проблем :-( "

В такива случаи разбирам израза "проклятие на Касандра". Никой не ти вярва, защото говориш толкова лоши неща, че останалите се лъжат, че са невъзможни.


Няма коментари: