събота, 3 март 2012 г.

Принципът на далаверата с руските избори (видео). С благодарност към ВенкоТози клип е изцяло заслуга на Венко - май стар приятел и нерядко опонент в о бозе почившия клуб Политика на Дирбг. На миналия ми пост с 50-те истински смешни фотографии плюс великолепния клипп Мясокомбинат имени Путина - Изумрудный Хуй, неговият коментар бе:
Мисля, че към тази прекрасна колекция задължително трябва да се добави и този клип, който беше премахнат от YouTube заради смешните претенции на Мосфилм: http://de.trinixy.ru/pics3/20080303/video/dmitrij_medvedev_kak_vse_nachinalos.flv
Клипът наистина е находка, и без излишна хвалба, се потрудих, за да може повече хора да го видят. Линкът на Венко, за който искрено му благодаря, не е от файл за видео шеъринг, а за хостинг. Свалих го и засега го качих на video.yandex.ru. Ако и тях ги нагази цензурата, има сума други видеошеъринг сайтове. Затова моля ако пускайки клипчето, получите от сайта съобщение като това от Youtube:

Youtube Censored

напишете коментар, че е цензурирано, за да го кача другаде. Бога ми, и на Луната ще го кача, но - както по друг повод стана ясно - НИЕ СМЕ ЛЕГИОН! НЯМА ДА ЗАБРАВИМ! НЯМА ДА ПРОСТИМ!

Сега - след припомнянето, че Анонимус са силни, защото всеки от нас е Анонимус - ще се върна към всекидневния емоционално-смислов регистър. Клипчето е великолепна находка. За съжаление трудно ще я възприемат хора по-млади от 35-40 години. Защото е перифраза-цитат на култов филм от 60-те "Кавказка пленница". Невъзможно е да се предаде внушението, емоцията и всичкото неизказваемо на този филм. Единственото, което си струва да знаят младите, които не са го гледали, е - че независимо от това, че е сниман по комунистическо време; независимо, че не е бил дисидентски, си струва и днес да се гледа. И удоволствието е гаравнирано :-) Има го по руските тракери. А ето и цензурирания клип, който е заслуга на Венко:

Дмитрий Медведев - Как все начиналось

[видео]
[край на видеото]

Няма коментари: