събота, 3 март 2012 г.

Бойко и Алексей


Този паралел е приоритет на Веселина Томова. Журнялист и човек, когото много уважавам. Макар да не споделям всичките й възгледи. За протокола - категорично не съм съг.ласна с оценката й за Иван Костов. Но това е междудругото. А другото, важното е Бойко-Алексей

Доста време смятах, че този паралел е мислова конструкция на Веселина, инспирирана от среди/хора, имащи интерес от това. Днес съм убедена в обратното - че Алексей и Бойко са две страни на една хвърлена монета. От тези същите среди/хора. Дали е е ези или тура - печели простият балък. Кято цяло печели този, който прави и хвърля монетата. Който прави езито и турата.  Хайде да погледнем там, но не в началото, а в края.

Когато Надежда Михайлова, под натиска на Филчев  натиска  премиера Костов Алексей да стане шеф на ГДБОП  и следва светкавичен отговор - атентант срещу Алексей, който му отнема тази възможност. Остава кой? Този, който - междувременно, по случайност, абе поради квото и да е - са го направили главен секретар на МВР. Да. Направиха го. Другият вариант бе Алексей. Едни и същи хора и кръгове логистично и финансово работеха за двамата. Подсказка за лаиците: Хората с парите никога не залагат на един кон.

Бойко успя да отгърми Алексей. Или в бойков интерес го отгърмяха. Но това не го направи ни на йота по-различен от него. Две бивши мутри, относително запазили полуприличен образ - е, на фона на сикаджиите и висаджиите не бе особено трудно - та, казвам, бивши полуприлични мутри със CV на полицаи като че ли.. Що ли толкова си приличат Бойко и Алексей тъй както ги описвам? Щото аз така ги виждам или щото така си изглеждат наистина?

Такива бяха в началото на новото хилядолетие. И на двамата бе заложено. Засега (и досега) единият печели. Но той знае, че не може да отцепи изцяло другия.

To be continued




Няма коментари: