събота, 27 ноември 2010 г.

Миналото на Бойко Борисов


Твърде много се говори за миналото - да се свети името му, по еврейска традиция не го произнасям ;-) *- но никой, с изключение на един, не е казал досега нещо конкретно. Общи приказки като това, че е мутра, че бодигард на Живков са лековати дори за полузапознати, обяснявам:

1. "Мутра" го наричат, защото имаше охранителна фирма. Но охранителни фирми имаха и имат Румен Ралчев (бивш охранигтел на Живков), Камен Пенков (чиято фирма охраняваше БСП), не помня чия беше "Дага полис-С", както "Секуритис 4", "ДСелта Форс" и още сума охранителни фирми, доколкото знам създадени от хора от бивши силови или охранителни службои - които никой не нарочва за мафионски или шефовете им за "мутри"

2. Охрана на Живков осигуряваше неговата фирма след като Живков бе свален, обвиняем и обществено никой

3.. Няма нито едно обвинение за мутренска дейност на Бойко или бившата му филма.

Тук би трябвало да приключа, но трябва да посоча единственото изключение на журналист, който обвинява Бойко в (причастие към) криминална дейност - Григор Лилов. Той сочи случай, при който са откраднати много пари, след което крадецът е убит. Доколкото разбирам, а Григор често пише неоткрито по разбираеми съобржения, към убийството има причастие Бойко. Много уважавам Григор за това, че често първи изнася нелицеприятни факти, с обявяването на които след доста време други се тупат в гърдите. Но никакво потвърждение засега не е последвало.

Като обобщение - всички твърдения, че ББ е мутра, засега са недоказани. Което ме кара да се замислям за разни неща:

1. Дали доказателствата не се пазят, за да бъде изнудван във важна ситуация?

2. Дали такива доказателства не същестствуват, а само средство за медиен натиск?

Не знам.

-------------
* според традиционната евреийска традиция името на Бога не бива да се споменава. И аз така - да се свети името му ;-) освен ББ другак не му викам.

3 коментара:

nana каза...

Това са теми само за клюкари.Не се интересувам.

Анонимен каза...

Всъщност не че не се произнася според еврейската традиция, ами е невъзможно да се произнесе. Най-близкото произносимо нещо до името е Йехова, но то не е то.

Анонимен каза...

Госпожо, вземете си го в леглото, щом толкова ви харесва ББ, но знайте, че в Западна Европа му се подиграват и присмиват от години насам, и с него на цяла София, а сега и България - и с абсолютно право, защото е леке отвсякъде! И ако Вие сте сляпа с двете очи по някакви си Вам-изгодни съображения, останалите - не сме!
На добър път Ви желая и сбогом, повече няма да погледна блога Ви - недоносче. Срамота, както се киприте с тези глупости за Бойко Борисов!