четвъртък, 18 ноември 2010 г.

Откровени медийни глупости - за Явор Дачков


Явор Дачков и Виза Недялкова се жалвали в социалистическата Европа, че у нас нямало медийна свобода. Развеселиха ме, чак до истеричен смях...

Явор е собственик на един вестник и зам.главен (може би собственик в сянка - не знам) на друг - и двата враждебни до малоумие срещу Бойко Борисов. До степен, че манипулират заглавия, да звучат противоположно на авторовата мисъл - това е специалитет на Явор - някой известен социолог говори и като цяло внушението му е, че подкрепата за Бойко е стабилна и няма изгледи да се промени (ако не стане, разбира се, случило се е нещо суперизвънредно). А Явор вади заглавие - "И това правителство е корумпирано като останалите". Псевдооснованието му е един общомъгляв абзац, че всички, които са ни управлявали, са корумпирани. Явор не се интересува от корупцията при Луканов (когато се крадяха не знам и аз - колко стотици милиони, или може би милиарди?) чрез външнотърговските дружества, чрез прословутите куфарчета - които вървяха по линия на ТНТМ; чрез манипулациите с външния дълг (там е голямата далавера); и съвсем дребното ограбване на Лукановия финал - че не еба да направи нищо за финансова стабилизация - както например направиха полските комунисти непосредствено преди да паднат от власт; че не стартира приватизацията - законово имаше тази взможност, но се уплаши (имам интервю с него точно на тази тема)

Луканов прееба - не се извинявам, защото той точно това направи - прееба истински предприемчивите хора, тези, чиято енергия се отприщи след постановленията за частната собственост и частна стопанска дейност. А бе, мамка им, имаше постановление 954, което даваше реална възможност за приватизация в селското стопанство, но не в тоя дивашко-примитивен вид като у нас. Въпросните унгарци акционираха ТКЗС-тата, давайки възможност на всеки, отказвайки се от реалните вземе съответната земя, която притежава - но НЕ В РЕАЛНИ ГРАНИЦИ (глаевните букви са ясно защо - заради въпиющаята тъпота не експертите на Филип Димитров). Така бившите ТКЗС-та бяха ликвидирани невежо и тъпарски, пътьом давайки възможност на бившите квазикопоративни комунистически ръководители да станат крадци и съответно неизбежно заиграха по крадливите правила; комунягите и това бяха изчислили: Лично ми го сподели с конкретни подробности един от тях.

За комуничистеските кражби при след 1991 - по-нататък. А, Яворе, нещо да кажеш, или те води само омразата към Иван Костов? Аз ще продължа да показвам непочтеността ти на публиката. Ти опря до Алексей Петров, иженарицаем Трактор, - което не ти иде на интелекта. Опря до отявлени, познати на обществото бандинти.

Ти си вярващ, Яворе, чувствам обаче, че си изкушен от гордостта и си обърнал гръб на смирението. Махни я политиката - не това е истинският ни живот. Ти не бе нито пич, нито мъж както по отношение на Кеворк, така и по отношение на Люба Кулезич. Но в "Дума" те цитират, Яворе - това ли беше идеалът ти, когато правеше ДСБ? Само не казвай в отговор, че не си правил или че Костов не ви е отказал с Люба да станете пиар на новата формация. Люба се оказа по мъж от тебе - преглътна самолюбието си, надрасна обидата и - така ми се струва напоследък - поне избяга от капана формула "Мразя Костов --> поддржъм всички срещу него" - бил той откровения бандит Алексей Петров, бил смахнатия Яне с димките срещу СДС, било войводата на МВРО агент "Иванов" от Шесго управление на Държавна сигурност, известен на обществото като Красимир Каракачанов.

Яворе, докъде, бе, колега? Парите на Кюлев и "Глобална България" свършиха - поне за теб персонално. От западни организации пари не можеш да взимаш - що, бе, Яворе? Защо ти останаха само парите на Алексей?

Няма коментари: