четвъртък, 18 ноември 2010 г.

Глупости на търкалета (медийни)


Лекарите щели да протестират, щото искали да се махне зравната каса. Там имало лобиране за определени болници и региони. Вместо нея отдел в здравното министерсво да се занимавал с това.

Абе, доктори, що не си кажете, че искате да се централизира корупцията, която - меко казано - не е чужда на мнозина от вас? Явно в министерството има ангели с крилца, които летят и требят всяка корупция от въздуха. Като Самия Бойко от въздуха ги... абе, духа ги, ама айде, да не дърпам дявола за опашката.

Международният валутен фонд пък искал пенсия да се взима не повече от 10 години. Така го били изчислили според средната продължителност на живота. Абе, тъпанари, който ви е дал дипломи, в ада ще го варят в специален казан - социалистически.

В средната продължителност на живота - както тъпаците от МВФ я мислят, се включва и цялата детска смъртност - която в БГ хич не е малка, плюс смъртността сред хората в предпенсионна, сиреч работна възраст. К'во следва? Ами това, което всеки актюер знае (ми учат го в университета, бе, тъпаци)- продължителността на живота на 65-70-годишните е значимо по-висока от средната.

1 коментар:

nana каза...

Айде ,тука купона тече с пълна сила.Пак съм закъсняла.