сряда, 8 декември 2010 г.

Кристалина е аут по дефиниция. Освен ако ГЕР Б не преебат закона


Извинявам се за дуната в заглавието, но се обзалагм, че всеки четящ тук я употребява чат-пат във всекидвевието си (ох, как мразя русима "ежедневие). Има си юридически хватки за тълкуване, чрез коиеито черното може да стане бяло - и обратното. А ГЕРБ, да се свети името на вожда му ;-) всичко може.

От друга страна, тя е много приемлив кандидат-президент. Определено е човек с много опит - последно доказателство са изявите и като еврокомисар, заради което бе избрана и за заместник на онова британско недоразумение Аштън. Второ, а за нас може би по-важно - Кристалина никога няма да бъде послушник на ББ, да се свети името му ;-) Познавам както човека, така и кариерата му. Даже мога да предскажа, че ако ГЕРБ я издигне и тя победи, оня, дето светя имего му, тепърва ще има проблеми с нея. Апропо, и с Меглена Кунева ще има - и нея познавам, както и кариерата й, човекът е много читав и подходящ за президент, но са съжаление е фактически неизбираема. Силно вярвам, че любимецът на жените и мъжете на две ракии Цецо е също неизбираем, но може ли чвек с вагон книги като мен (цитирам-крада Тома Томов) да има адекватно понятие за българския народ? Но силно се надявам, че продължаващите тъпанарски полицеийски акции (тъпанарски, защото пренебрегват всякакви процесуални изисквания и правила на криминалистиката), завършващи като правило с с унизителен (за МВР и лично за Цецо резултат), ще напряват очевидно за мнозинството хора неадекватността на Цецо за по-висок от този пост (той и за този е неадеквате). Десен, сиреч на Синята коалиция кандидат - и много добър и подходящ да е - е практически неизбираем. Неизбежното му издигане е нормален начин за междинна проверка на реалното влияние. Друг плюс е, че президентският син кандидат неизбежно ще влее допълнителен електорален ресурс към местните сини кандидати (нали знаете, че местните и президевнтските избори се провеждат заедно?)

И к'о пра'им? Ако ГЕРБ изкилиферчат закона - Кристалина. Ако се споразумеят с НДСВ (айде си го кажем нормално - ако европейските либерали се спорадзумеят с евроконсерваториоте, а основания има) - Меглена. Малко вероятно според мен предвид нарцисизма на ББ, да се се свети името му ;-) , но знае ли човек на какво е способен, за да хареса на чужденяците (било чужди спеслужби, било ЕС или ЕНП, било Путиноива Русия). Ох, ако не светях иметои му ;-) каква друга дума щях да употребя... има жени, дето за далаверата са готови на всички мъже, пфу, да не вземе некой неправоверен да си помисли туй, дето ще си помисли ;-)

И кво остава - или самият Той, или неизвестна фигура, посочена от Него. За неизвестната..., имам известно хммм....

3 коментара:

nana каза...

Ще си вземе бележка.

Анонимен каза...

Опитвате се да бъдете оригинална, Госпожа.....

Анонимен каза...

по фасмер - еже от иже, "който"

иже, rжэ, Љжэ Уj, ј, У, стар. чеш. jenј м., jеј ж., ср. р., др.-польск. jiz†e, jiz†.

иже еси на небесех

и така се вртят. лошо няма =)