понеделник, 20 декември 2010 г.

Краси Гергов срещу Кеворкян = дяволът срещу сатаната


Жестоката битка между двамата медийни могули датира от и е причинена от решението на правителството на Иван Костов да даде национален лиценз на БиТиВи, чийто неафиширан основен собственик (чрез притежанието на основния пакет акции) е Краси Гергов, а на друга пак чуждоземна компания със същата схема - Кево като неофициален собственик. Това е основното, което Кево не можа да прости на Иван Костов, заради което започна войната без правила и без морал с Костов, и заради което продължава войната с Гергов.

Ама с Гергов не е толкова лесно както с Костов - тази война обикновеният доносник на Държавна сигурност води срещу агент на (а може би служител) на същата ДС. Което може би обяснява досегашното превъзходство на Краси Гергов във войната с Кеворк.

Който се интересува от подробности за войната:
да пусне в Google: Гергов Кеворкян

Който иска да види войната през погледа на Краси Гергов:
да се порови в afera.bg - изложена е подробно

А за жалкия зрител войната и резултатите й нямат никакво значение. И двамата магнати имат предвид една и съща телевизия - чисто комерсиална: в която филмите, сериалите и т.нар. новини ("т.нар.", защото са далеч от обективността и обслужват интересите на собственика) служат единствено за пълнеж, платформа за рекламите - откъдето иде печалбата. На вас, нещастни зрители, ви дават малко пседоновини и много филми и сериали, само заради рекламите, които гълтате с тях. А-а, забравих явната манипулация с игрите - където директно ви изсмукват парите чрез есемесите.

Войната между Краси Гергов и Кево е за това - кой да притежава основната част от тв ефира, чрез която да смуче парите ви.

Няма коментари: