неделя, 19 декември 2010 г.

Бойковата защита на "разузнавачите" премина моралната ми граница


"Бойко Борисов е на мнение, че е еднакво неприятно, че България е изпращала посланици, бивши агенти на ДС и че е била принудена да разкрие и разузнавачите към посолствата. "

източник: в."Дневник"

Какви разузнавачи, Господи, какви пет лева? И ти ли, Бойко - пет пари не давам дали наистина го вярваш, или верен на нрава си на лисик (не се сещам за названието на мъжка лисица) - а твоят нрав е точно такъв (никакъв лъв или друг истински директен хищник не си), играеш игрички с противника/жертвата, а пътьом и със зрителите (гласоподаватели - които в това си качество също се явяват своего рода жертви - косвени); та - и ти ли, Бойко?

Подържаш мита за лошите доносници и добрите разузнавачи?!

Прословутите велики разузнавачи се се занимавали предимно с гадости, по правило по-големи от тези на доносниците. Наскоро се запознах с едно тяхно начинание, характеризиращо ги като "велики". И понеже съм много ядосана, няма да губя време да търся наново източника (защото, за съжаление, не го букмаркнах - а трябваше), а ще кажа факта - които ме познават добре (на живо или като блогър), знаят, че никога не говоря празни приказки и лъжи. Доколкото си спомням, източникът беше или Владимир Буковски или Митрохин.

Когато великият балетист Рудолф Нуреев избягва от СССР, лидерите на КПСС са толкова бесни, че поръчват на КГБ остри мерки, изключващи само убийство. Предполагам, че тази "снизходителност" е защото знаят, че КГБ ще бъде обвинено в това и не искат такива усложнения. И какво измислят "великите" разузнавачи от КГБ - да устроят произшествие, най-добре зад кулисите в залата, уж, че нещо се скапало и паднало, и да му счупят краката. След което той никога няма се възстанови като велик балетист. В хода на планирането на операцията се налага контакт с българските "другари"-разузнавачи, които, естествено, приемат да съдействат, само си правят устата за ответна мъ-ъничка благодарност (типичен ганьовски табиет) - може ли след това да ни помогнат да счупим краката на една наша балерина, дето забравих - или избягала и тя, или имали данни, че планирала.

Ей с такива неща се занимавали "великите" разузнавачи. И други подобни "великости" мога да разкажа. Но това е един от най-гнусните примери за "великостта" им.

Защо, бе, Бойко?

Ти като бивш главен секретар на МВР, още повече сега като премиер би трябвало да знаеш колко са "велики" и "безценни"...

Аз те харесвах и се надявах на теб, дори знаейки недостатъците ти. Но ти май премина моралната граница на моето приемане. Знам, че не ти пука, дори няма да научиш за това. Пиша го не заради теб, а заради хората, с кои имаме сходни убеждения и сходни морални възгледи.

3 коментара:

Анонимен каза...

лисугер

Анонимен каза...

"Аз те харесвах и се надявах на теб, дори знаейки недостатъците ти."

Колко "грешки" в едно изречение... :)

Unknown каза...

@ Анонимен 2

Би ли посочил грешките в това изречение?