четвъртък, 23 декември 2010 г.

Цецо и за милиционер не става.


Цветан ЦветановТоя, според Бойко, подходящ за президент вътрешен министър, не отговаря на критерии за най-обикновено ченге. По времето на комунизма е бил назначен 2 години в Народната милиция, но доколкото знам на някаква синекурна длъжност - да си клати краката край някой шеф и да му ... (пфу, ква мръсна дума щях да кажа)... задника. Назначен на такава длъжност заради връзките на баща си - шофьор на Григор Шопов. Ама явно добре я е изпълнявал тая длъжност, дето й пропуснах мръсната дума, та се оказа на подобна при Бойко.

Защо говоря за Народната милиция и защо смятам, че Цецо дори въпреки двегодишния си стаж в нея дори и до милиционер не е дорасъл? Защото го сравнявам с друг вътрешен министър, който не ми бе любимец, но понеже опитвам да гледам обективно - свърши много работа. Имам предвид Богомил Бонев - главен секретар на МВР в кабинета на Филип Димитров и министър на МВР в първите 2 години от управлението на Иван Костов.

Още като главен секретар, а после като министър го упрекваха и подиграваха, че е милиционер, сиреч нямал нищо общо с истинските ченгета-професионалисти. Кои са те - ами естествено, от Държавна сигурност. Бонев никога не е бил от тях. През комунизма той е работил в криминалния отдел на милицията в един от най-тежките районни управления в София - това дето е зад Новотела при гарата, забравих му номера, ама май беше 2-ро. И е бачкал яко, щото там няма инак. Затова бившите от ДС и свързаните с тях комунисти го подиграваха, че е прост милиционер. А той свърши много и много правилни и полезни неща - да си спомним дори само натикването в миша дупка на силовите групировки (сега не обсъждам къде, кога и защо сбърка в работата си, та Костов го уволни ).

Обсъждам това, че Цецо и за милиционер не става.

Няма коментари: