понеделник, 20 декември 2010 г.

А лексей Петров и откраднатите пари от "София прес"


"Бившият съветник в ДАНС, който е под домашен арест, дължи на агенцията пари за медийните изяви, които му е организирала.Това става ясно от публикация в сайта на "София прес".

Екип на агенцията организира на 26 ноември пресконференцията на бившия съветник в ДАНС, който е под домашен арест в дома му на ул."Арарат" 12. После "София прес" разпространи сред медите негово интервю.

Петров обещал, че до края на миналата седмица ще се издължи на агенцията, но така и не го е сторил. "Халал да са му парите, които дължи на екипа на София прес", коментираха оттам и обявиха, че организират медийни събития "срещу ясно формулирани и открито посочени тарифи".

По късно от информационна агенция и пресклуб „София прес” излязоха с официално съобщение до медиите, че точната сума по фактура е 1965 лева без ДДС за организираната пресконференция на Алексей Петров на 26–ти ноември в неговия дом. е издължи напълно, бил краят на миналата седмица. Превод обаче така и не последвал."
Източник:
Агенция Блик

Още информация:
"* Животът и деянията на Райчев-старши са изключително увлекателна тема. Само изчезналите пари на Агенция "София-прес" (милиарди левове по днешни мащаби) заслужават отделно разследване. Около печалноизвестната му фирма "Планета 999" и дъщерните й планети се сплитат интересите на КГБ и Максуел, на "Мултигруп" и средноазиатските мафии, а когато те се сблъскват, остават трупове. През 1993 г. в Турция е убит руският журналист-бизнесмен-шпионин Балкарей. Тази година в резиденцията на "Мултигруп" се обеси(?) Иво Янчев, съдружник на Венцел Райчев в "Норта" ООД. Съдружник във фирмата е и Веселин Павлов, министър на транспорта в първото Луканово правителство и в правителството на Попов и настоящ топмениджър в "Мултигруп". Контролният пакет в "Норта" се държи от Атлантическия клуб, който пък се помещава на втория етаж в сградата на "София прес" срещу символичен наем."

Източник:
Невена Гюрова, сиреч аз, през далечната 1998 г., когато само в прохождащия български интернет можеше да се публикува това

Та това за сравнение на кражбите на Алексей и кражбите на комунистите от "София прес"

Няма коментари: