четвъртък, 31 юли 2008 г.

Ura! Nai-nakraia s Ubuntu!


Ama ne znam oshte kak da kiriliziram klaviaturata. Za smetka na koeto otkrih, che sym zapazila pochti nezasegnato umenieto si ot predwindowskite i rannite windowski vremena da pisha byrzo na latinica. Yavno to e ot neshtata kato karaneto na kolelo - vednyzh usvoeni, mozhesh godini da ne gi praktikuvash, no kogato ti potriabvat, sam se iznenadvash, che gi imash.

5 коментара:

Анонимен каза...

Какво значи "не знам как да си кирилизирам..."
Нямам какво да му се кирилизира.
Първо - при влизане в системата можеш да избереш БГ за език и всичко да ти е на Български (много добре преведено, поклон на екипа преводачи, майка ми на 55 се справя блестящо благодарение на техния превод) и второ - настройки - хардуер - клавиатура -> клавиатурни подредби. И хоп! имаш "кирилизиран" декстоп. Ама наистина... разрови ги малко тия настройки, и Уиндоуса не идва с писане на Български по подразбиране.

Анонимен каза...

Стига юрка мацката - ако при инсталацията е избрала английски си има малко работа след това. Пък дори и да не беше - пак. Ма то опит с Линукс се иска, а не дращене (от приличие пропускам една друга дума с "д") по форуми и блогове ...

Unknown каза...

Разбира се, че си бях избрала английски, свикнала съм програмите ми да са на такъв език. И, разбира се, че си оправих много лесно кирилицата, трябваше само да погледна малко. Вярно е, че нямам никакъв опит с линукс, обаче тази дистрибуция е великолепна - дори абсолютен новак не се затруднява.

Анонимен каза...

И аз нямах, Вени. Почти де - един месец през пролетта на 2003, защото на същата машина Windows 2000 беше с френски интерфейс.

Когато през септември 2006 инсталирах на личната си машина Fedora бях форматирал диска и ... инсталацията беше песен, но вече знам, че няма да умра толкова лесно :)

Unknown каза...

@ Георги
Благодаря ти за писаното във всичките ми ламерски теми за виндовса и убунту - хубаво е да знаеш, че не си сам и не си най-големият тъпак.