събота, 19 юли 2008 г.

Таря идва в България. Уау!


Таря ТуруненБившият вокал на Nightwish Таря Турунен ще пее на 28 октомври в зала "Универсиада".

Заклет фен съм й още от времето й в бандата. Всъщност точно тя е първопричината да се запаля по симфоничния метъл (какъвто е стилът на Nightwish). Често го наричат готик метъл, но това не е съвсем точно. В края на 90-те години на миналия век Tristania и Within Temptation оформят симфоничния метъл като подстил на готик метъла, а сред най-успешните от комерсиална гледна точка групи освен Nightwish са Lacuna Coil и Evanescence.

Когато Таря напусна групата ми беше чоглаво и за съжаление не се оправда надеждата ми, че без нея момчетата ще съумеят да запазят нивото. Nightwish без Таря се оказаха пълно безличие. От друга страна, нейната солова кариера е блестяща, но лично на мен този й соло звук някак не ми импонира. Разбира се, тя си остава уникален глас, но без здравата основа, която й даваха метъла и мъжките беквокали, енергийният й потенциал осезаемо намалявоа. Както и да е... Сега най-вече ме изпълва предвкусването на музикалния екстаз, който ще си поднеса на 28 октомври. А дотогава:

Poison (My Winter Storm) [видео]


Tarja turunen - Poison (My Winter Storm) - more free videos

И класиката от епохата Nightwish - Elvenpath [видео]:Плюс малко мои елфски размисли и Nightwish транс. Enjoy yourself :-)

1 коментар:

Георги Грънчаров каза...

Ооооо, да... Това беше новината, която разбрах днес и ми направи деня!
Определено ще си поднеса това удоволствие есента :)