вторник, 23 октомври 2007 г.

Как Тошо Тошев обезглави "Поглед"


За пореден път се убеждавам, че жълтите вестници са комай най-свободните и честни вестници у нас. Единствен в."Шоу" се е осмелил да пише за безпрецедентното посегателство върху свободното слово, извършено от медийната мутра* Тошо Тошев. Ето разказите на уволнения зам.главен редактор на "Поглед" Румен Леонидов и на главния секретар на СБЖ Снежана Тодорова:

Как Тошо Тошев обезглави "Поглед"

Как Тошо Тошев обезглави "Поглед" - 2

Отделно като jpg файлове:
Румен Леонидов: Тошо Тошев ни изхвърли от "Поглед"
Снежана Тодорова: Шефът на "Труд" само заплаши, но не той реши уволнението

Защо сега няма протести, стачки и прочие писъци и плясъци за свободата на словото както имаше за Явор Дачков по царско време, за уволнените от БНР по Костово време, за уволнените от БНР по Виденово време? Къде ги доблестните журналя от свободните медии да се застъпят за колегите си? Скатават се, робските душички, щото много добре познават извратената ни политическа система, за чието поддържане усърдно се трудят. Знаят, че политическите кукли се сменят всеки сезон, но господарите с пачките** са едни и същи. И срещу тях не бива да се рита. Боклуци нещастни

* Тошо Тошев за мен е мутра не само защото дружи с мутри и чука манекенки, а защото му става навик да използва заплахи и шантаж за справяне с неудобните. Не беше отдавна, когато чрез приятеля си Румен Петков прати ГДБОП да плаши слепия Виктор и да затваря е-библиотеки.

** Вярно е, че медийната мутра Тошев няма голяма лична пачка, но се явява управляващ чужда пачка - сиреч немците от ВАЦ са го оставили да управлява "Труд" като че му е бащиния. Да са живи и здрави тъпите копелета, май това е начинът да се съсипе ВАЦ България - за няма и 5 години Тошо успя да смъкне повече от пет пъти тиража на "Труд", да унищожи авторитета му на нормален вестник, да открадне сума пари от немския си господар чрез скритата реклама и пиар. Мда-а-а, не е зле като се замисля - за общественото здраве е добре, че вманиачилият се във величието си Тошо убива като тираж, влияние и печалби немските вестници у нас, и като цяло разбива илюзиите, които ни насаждат вече 18 години, за така наречената четвърта власт - че била коректив, че била свободна, че била независима. Независима колкото магистрална девойка, казано с изразните средства на Румен Леонидов. И тук е уместно да постна нещо отпреди година, когато писах за бойкота на "Труд", а банерчето ще си го сложа в сайдбара
"По-отвращаващо ме от алчността и наглостта им е само слугинското поведение на медиите - всички мълчат като задници (не се извинявам за думата, даже е слаба!) и не ме интересува дали от страх пред могъщия "Труд", или от криворазбрана солидарност. Срамното мълчание на медиите ги прави съучастници на алчната корпорация-монополист WAZ, и в частност на най-вредния й израстък - "Труд". Излиза, че единствената свободна медиа у нас е Интернет, по-конкретно блогосферата. Засега сме твърде малко, за да стане виртуалната ни сила реална, обаче и това време ще дойде. По-скоро отколкото властимащите предполагат."

Бъди пич, не купувай "Труд"!

----------------
Now playing: Metallica - One [foobar2000 v0.9.4.4]
via FoxyTunes

4 коментара:

Анонимен каза...

Ааа, а няма ли нещо да мръннем за cybercrime.bg? Някаква директорка на училище подвела някакви деца да гледат порно и да го показват на Явор Колев от НС-ГДБОП .
Ми да дойдат и да ме понабият, и без това нямам пари и нерви да си правя зъбите... Виктор съм аз от bezmonitor.com Там са ми телефони, всичко, никога не съм се крил...

Анонимен каза...

Как Блъсков взе имотите на СБЖ и ще строи хотел на морето



15 Декември 2007

Иван Бакалов

Петьо Блъсков, член на управителния съвет на СБЖ. Фирмата, която взима имотите на съюза, се води на сина му Петьо Блъсков. Снимка: Булфото

Днес, 15 декември, Общото събрание на СБЖ, начело с Управителния съвет е гласувало да се дадат под наем за 10 години хотелите на СБЖ край Варна и почивната база в Банкя на фирмата „Български имоти”, която е собственост на Петьо Блъсков.
С решението се предвижда още фирмата на Блъсков да построи хотел 10 000 кв. м разгъната застроена площ в част от базата, известна като Международен дом на журналистите край Варна. Собствеността върху бъдещия хотел ще бъде поделена 68% в полза на Блъсков и 32% в полза на СБЖ.

Как Петьо Блъсков успя да сключи тази сделка, гласувана от журналисти?http://e-vestnik.bg/2912

Unknown каза...

@Викторе, Да, бе, децата да следят за порножграфия :-(

И аз нямам пари и нерви за зъбите - ако това ти е утеха :-)

@Поздравления, Иване, за разследването! Жалко, че едва ли ще се разпространи широко в медийните среди информацията :-(

Unknown каза...

@Иване

Позволяваш ли ми да те препубликувам, съответно с цитиране разбира се?