петък, 26 октомври 2007 г.

Изборите, погледнати с едно око


Немалка част от българите са примитивни и лоши хора, подобни на описания от Елин Пелин Нане Стоичко, отсичащ от едната шопска простотия и злина огромната върба в едноименния разказ. Ето какво е направил тия дни някой подобен селяндур*, разказва alen от Bezdom.info:

Ослепеният РижкоОслепеният Рижко"Здравейте, това е Рижко - кастриран красавец, когото, за нещастие, пуснаха в нашия квартал. Когато дойде, си имаше две виждащи очи, но за съжаление стана "трън в очите" на някои наши съседи, които ОЧЕВАДНО не обичат кучета и направиха с него това, което виждате!!! A Рижко е страхотен веселяк, все ти се радва и е толко жаден за ласки, че не те оставя докато не го погалиш, разбира се с всякакви кучета, играе с немската овчарка под нас и с питбула срещу нас, за моето куче няма смисъл да говоря. Той е чудесен приятел, искрено се надявам някой добър човек да го хареса за приятел и да му спести много мъки, на които, сигурна съм, ще бъде подложен, ако остане в нашия квартал с толкова много лоши хора. Извинявам се за снимките, които ще покажа, но нека се видим какви сме хората, какво можем да направим с беззащитно същество като Рижко."

Ако искаш да помогнеш на Рижко (не е речено да го вземеш, сигурно и по друг начин можеш) --> 0898592653 или ro6ko.1977[at]abv.bg.

Като безнадежден кучелюб и защитник на бездомните животинчета пускам и позицията на Bezdom.info за изборите:
"Гласувайте!

В неделя ще избираме кметове и общински съветници. Това са хората, от които пряко зависи как ще се решава проблемът с бездомните животни. В Шумен, Добрич, София и няколко по-малки градчета проблемът вече се решава цивилизовано и ефективно. Време е това да стане и в другите градове - зависи изцяло от вас! Гласувайте разумно. Гласувайте за хора, които няма да се подиграят с надеждите ви.

В "Без дом" рядко говорим за политика, но днес не може да не кажем ясно: призоваваме ви да НЕ ПОДКРЕПЯТЕ настоящите кметове на:

- Благоевград (Лазар Причкапов, БКП),
- Видин (Иван Ценов , СДС),
- Враца (Воислав Бубев - "независим", подкрепен от БСП),
- Велико Търново (Румен Рашев, "независим", подкрепен от СДС, ДСБ, НДСВ),
- Бургас (Йоан Костадинов, "независим", подкрепен от БСП),
- Балчик (Красимир Михайлов - Зелена партия),
- Мездра (Иван Аспарухов, "независим", подкрепен от БСП, НДСВ, ДПС),
- Монтана (Златко Живков, "независим", подкрепен от СДС, ДСБ, ССД, ВМРО),
- Червен Бряг (Румен Пенков, "независим", подкрепен от ССД),
- Ловеч (Минчо Казанджиев, "независим", подкрепен от БСП),
- Русе (Божидар Йотов, "независим", подкрепен от БСП),
- Кърджали (Хасан Азис, ДПС),
- Хасково (Георги Иванов, "независим", покрепен от БСП),
- Димитровград (Димитър Хаджииванов, БСП),
- Стара Загора (Евгений Желев, "независим", подкрепен от БСП, НДСВ, Гергьовден, ДПС),
- Плевен (Найден Зеленогорски, "независим", подкрепен от НДСВ, СДС, ДСБ, БЗНС, Новото време).

Разгледайте внимателно картата на изолаторите в България [отворете горните линкове на отделните градове - б.м.] - това се случва пред очите ни и ние допринасяме да продължава, дори когато не гласуваме!

Подкрепяме усилията на всички кметове, които доказаха, че може ефективно и по хуманен начин да се решава проблемът с бездомните животни.

Специална подкрепа изразяваме за г-жа Мария Харбова - кандидат за общински съветник в София и за районен кмет на община "Триадица". Заради хора като г-жа Харбова, посветили живота си на каузата за опазването на околната среда и хуманно отношение към животните, можем да бъдем сигурни, че в местната власт ще влязат и разумни и човечни хора."
* "Селяндур" означава манталитет, а не произход. Има селяндури, които са трето поколение софиянци

9 коментара:

Анонимен каза...

Ама много обичаш да пускаш такива отвратителни снимки в началото на сртатите си. Първо беше оня гнусния изрод, сега това. Що не идеш да работиш в нощен труд, ебаси - там преди години бяха публикували на първа страница снимки, които педофил беше правил на една от жертвите си.

айде всичко с мярка, а?

Анонимен каза...

А по темата - Рижко е очевиден пример за безполезността на метода на кастрацията за намаляване на популацията на кучетата. Пояснявам.

Бездомните кучета се бият. Често. За храна и най-вече за територия. Кастрираните кучета губят агресивното си поведение и обикновено губят тия битки, резултат от което най-вероятно е и едното око на рижко. Те биват изтиквани от добрите територии, в които има повече храна и скоро биват убити от останалите. Пари на вятъра.

Unknown каза...

Ти си лош човек, точно от тези, за които говоря в началото. Съдбата ще те накаже, а аз ще напиша отделен пост за хората като теб, макар че досега няколко пъти се въздЪржах.

Unknown каза...

Рижко е осакатен от същество, наричащо се ЧОВЕК, а не от куче. Първо, питай някой ветеринар колко пъти е виждал ослепено куче в резултат на бой, ама хем ослепено, хем без други рани; второ - Alen изрично пише това. Недей да търсиш оправдания за нечовешката жестокост - на садистите, ослепили Рижко, и на своята жестокост.

Анонимен каза...

По лицето не кучето няма друга рана, няма начин да се е бил. Обезобразено е от пишльовци, които си мислят, че да нараняваш утвърждава собствената ти мъжественост.

Лонганлон, гнусен си. Но ако най-голямото постижение на живота ти е да се появиш пред блока по гащи и да трошиш зайчарник с крак, сигурно толкоз можеш.

yavor50 каза...

Абе то като е да оправдаеш лошотията си - от девет кладенеца вода, през девет планини ще донесеш. Айде сега - кучетата се биели (подтекст - Рижко си го е заслужил), хората, разбираш ли, са си ОК.
Пък в Перник са най-ОК. Толкова са ОК, че сами се режат на парчета и си се слагат по фризерите на комшиите (справка - случаят с нарязания осмокласник).

Анонимен каза...

Аз съм просто нормален човек, който не иска да гледа отвратителни картинки. ТИ си лош човек, защото отвращаваш хората с подобни грозни картинки. Създаваш много повече неприятни усещания на много повече хора.

Съгласен съм, че това, за което говориш са наболели проблеми и е важно да им се обърне внимание. Но това, което ти правиш, е да издевателстваш над емоциите на хората.

Предполагам се радваш, на читателите, които тия картинки привличат в блога ти. Честито, възползваш се от нещастието на други същества по най-долен и гнусен начин.

С

Unknown каза...

Не е така. Понякога трябва да видиш злото, за да го осъзнаеш.

Анонимен каза...

Вени Г., благодаря Ви за всичко, което правите. И след толкова години, все още не мога да повярвам колко жестоки, безсмислено жестоки хора има. Именно това, че Ви има Вас и хора, като Вас прави светът едно по-добро място.
Longanlon, повечето неща, които човек научава през живота си са, вследствие на преживявания, неособено приятни по своя характер. Важното е да извлечеш истината от всичко, което се случва в живота ти, а в случая "Рижко" това определено не е равностойна борба между животни, а един нищожен, жалък човек срещу едно благородно създание. Жалко, жалко, че още има хора, които да газят Земята, без да съзнават за какво мърсят свещения живот, собствения и на другите...
Бог ще ги накаже.

А колкото до мярката, longanlon, може би си я забравил някъде, докато търсиш красота и съвършенство сред грозните постъпки на хората...

Вени, още веднъж - благодаря Ви.

Мария