четвъртък, 18 октомври 2007 г.

Сини Рилски езера: Да се разлеем по улиците и на площад "Батемберг"!


Харесва ми да използвам банери, когато искам да съобщя нещо, но един скорошен запис при Бого Шопов ме накара да се размисля - за инициатива "Блог без монитор". Целта е българската блогосфера да стане достъпна за слепите потребители. За съжаление, този блог, бидейки върху платформата Blogger, не може да бъде оптимизиран, но пък аз преосмислих политиката си на публикуване на инфо с банери, защотно се сетих, че имам поне един незрящ постоянен читател и, честно казано, се засрамих от себе си. Откак се познавам с Виктор Любенов, започнах да слагам alt тагове на всяка картинка, обаче чак сега осъзнах, че това не винаги е достатъчно, тъй като alt тагът има ограничен брой знаци. Затова оттук нататък в подобни случаи ще дублирам инфото - заедно с банера ще има и текстовата информация. Ето:

Днес, четвъртък, 18 октомври, в София ще има шествие и концерт в защита на Рила и Иракли.

17.30 – 19.00 часа Шествие от Министерството на околната среда и водите на площад "Славейков" по "Граф Игнатиев", "Алабин", "Дондуков" покрай Министерски съвет до площад "Батенберг". Сборен пункт за шествието: площад „Славейков” до Министерството, 17.00 – 17.30 часа. Носете си много музикални инструменти, красиви лозунги, звънчета и кутийки-дрънчилки, за да загреем за концерта!

19:00ч., площад „Батенберг” (на жълтите павета до бившето място на „Мавзолея”) Начало на концерта!!! Музика за хората и природата благодарение на Остава, Балканджи, БГз, Добри и Питкин, Андро Стубел , Веселин Митев (гайда), Станислав Стоянов (тъпан), изпълнители на народни песни и танци.

С това музикално събитие Българска Фондация Биоразнообразие връчва годишната награда за най-успешна кампания за 2007 г. – тази за опазването на Природен Парк „Странджа” – на всички нас, гражданите, отговорни за успеха!

Надяваме се това с това музикално събитие да предизвестим успешността на една друга кампания – тази за запазването на свещените земи на Национален парк "Рила". Освен това кампанията „Да спасим Иракли” също продължава.

Бъдете облечени в синьо – като водата на Седемте Рилски езера и на морето. Да се разлеем по улиците и на площад "Батенберг"!

Разпечатайте, подпишете и донесете своето Писмо за Рила на акцията.


Акция "Сини Рилски езера" в други градове:

Пазарджик, 12,30-15 часа. Информационна кампания в двора на Начално училище "Васил Друмев" - съвместна инициатива на училището и Общество Бяло Братство - Пазарджик

Русе, 17 часа. Шествието тръгва от Паметника на свободата

Варна, 18 часа, пред хотел „Севастопол”

Пловдив, 18.00 часа, на „Копчетата” - площада около фонтаните пред общината

Стара Загора, 18.00 часа, пред общината

Бургас, 18.00 часа, пред общината

Малко Търново, цял ден. Събиране на подписка и закачане на сини лентички по минувачите - символ на желанието ни морето и езерата да бъдат запазени.

За контакти и повече информация:
Йорданка Динева, Българска фондация „Биоразнообразие”, 0896 79 89 02
Радостина Ценова, Българска фондация „Биоразнообразие”, 0888 508 502
Цвета Христова, За земята, 0895 46 15 90, cveta.hristova[at]gmail.com

1 коментар:

Анонимен каза...

Оо, Вени, благодаря, нямам нищо против описания на картинките. Аз и така си четях добре, даже и за черния коратак прочетох. Хихи. Ама сериозно, благодаря пак.
SY, Victor from http://bezmonitor.com