вторник, 7 май 2013 г.

Как да свалим всяко флаш видео (.swf или .flv)


Случва се да срещнем сайт с видео, което много ни харесва, но кодът е така написан, че дори най-професионалният софтуер за сваляне на видео не може да го даунлодне; и най-тънките пинизи на файърфокса и операта не помагат. Последно при мен така се случи с интерактивната карта на Европа на този адрес --> http://www.snotr.com/video/11050/Map_of_Europe_-_1000_AD_to_present_day 2 часа се мъчих с Replay Media Catcher, с н'ам си кви флаш даунлоудъри - не ще и не ще. Номерът на Firefox с Page Info на цялата страница не върви. Не съм сигурна защо, но в инфото на страницата за медиа файловете не излиза никакъв файл с разширение .flv или .swf , на който да дам Save As. И ровичкайки в нета, попаднах на решението в един руски форум. Изглежда примитивно, но е просто,  достъпно дори за новаци и работи безотказно:

Добрият стар Internet Explorer, по-скоро неговият кеш (за аджамиите - това са временните интернет файлове, които IE е отварял). Кешът на IE се намира за Windows XP в
 C:\Documents and Settings\username\Local Settings\Temporary Internet Files;
за IE7 и Vista в:
%userprofile%\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Low

Изтриваме съдържанието на въпросните папки (никога не можем да изтрием всичко, остават някакви неизтриваеми гнусове поради гадостта майкрософтска, но са малко), т.е. почти сме изчистили кеша.
След това стартираме IE. По подразбиране, когато чистим кеша, IE трябва да е затворен. А ако сме нормални, той винаги трябва да е затворен :-)  Отваряме страницата с видеото, което искаме да свалим и НИЩО друго не отваряме. Изчакваме видеото да свърши и затваряме IE. Отиваме в кеша и търсим файл с разширение .flv или .swf - това е нашето видео. Копираме го и си го пействаме където си искаме и си правим каквото си искаме с него (преименуваме, редактираме, качваме другаде...)

А интерактивната карта на Европа ще пусна в следващия постинг.


5 коментара:

Анонимен каза...

Не мисля, че можеш да сваляш видео, ако собственикът на сайта е сложил ограничение. В останалите случаи аз ползвам realdownloader - безплатна програма.
Васик

Unknown каза...

Realdownloader e елементарна, изобщо не става, когато има ограничения. Номерът с кеша на IE работи при всякакви ограничения. Защото така е написан тъпият IE, кодът му е така написан, че записва целият файл в оригиналния му формат в кеша си и оттам можеш да го извадиш. По-добрите браузъри не правят това и от техните кешове нищо не можеш да измъкнеш, защото те не записват файловете, които четат в оригиналния им вид, но в случая тъпотата на Майкрософт е добре дошла. Пробвай метода и ще видиш - работи безотказно.

Анонимен каза...

Опитвала ли си да инсталираш ИЕ7 на Вин7?
Опитах да ползвам от тук http://torwald.ru/72/portable-версии-основных-браузеров/ но въобще не иска да се стартира. Искам да сваля лего филмчета за щерката.

Благодаря!
Иван.

Анонимен каза...

Оправих се с моите ф4ф файли по посочения тук начин:
http://forum.videohelp.com/threads/342430-F4F-capturing-converting

php script AdobeHDS.php https://github.com/K-S-V/Scripts

Поздрави,
И.

Unknown каза...

Не ползвам Вин7, на ХР съм, тъй че нямам никаква представа за проблема.