събота, 4 май 2013 г.

Иван Костов - България не се нуждае от милост



Иван Костов, Агенция БГНЕС, 2013-05-04

Най-голямото ми съмнение е дали ще ни стигнат силите да минем през тези изпитания, пред които сме изправени в момента - периодът на политическа стабилност. Това заяви пред Дарик радио лидерът на ДСБ Иван Костов.

Съмнявам се дали ще бъде решена политическата криза, съмнявам се, че ще ни стигнат сили да променим Конституцията, за да премахнем дефектите на българския политически модел. Моля се да ни стигнат силите и разума, защото движени от емоциите толкова много години, ние не можем да се доверим на разума и на аргументите. Моля се хората да вземат правилния избор в тези два месеца, които имаха за мислене, защото ако не направят правилния избор, те сами ще обрекат страната си на политическа нестабилност, заяви Костов. Той призна, че е готов да се разкае за много неща, "но първо трябва да видим какво съм взел и съм оставил след себе си". "Взел съм страна във фалит, това съм заварил и съм оставил страна, за която следващият премиер каза, че съм поставил висока летва", каза Костов. Той посочи, че е заблуда и митологизирана недействителност темата за смятаната на собствеността. "Няма такова нещо", подчерта Костов. 

"Сигурно съм сбъркал, че не се доверих на екипа на Илко Семерджиев и не завърших на практика всички мерки за болничната реформа, а се уплаших и последвах съвета на Световната банка, защото те казаха оставете това за следващото правителство. Давам си сметка, че този момент на колебание е причинил много злини на хората", заяви Костов. Попитан кой закон би променил, лидерът на ДСБ е категоричен, че в България има много лоши закони. "Огромна част от тях са свързани с контрола върху нелоялната конкуренция на пазара, обществените поръчки, администрацията тежко е злоупотребила с властта си. Демонтираха всички елементи, свързани със защитата на интересите на потребителите. Тези закони всичките трябва да бъдат сменени", подчерта Иван Костов. 

България не се нуждае от милост, а от икономически решения. Милостта е свързана със социалното подпомагане, а системите за такава социална помощ в България се задъхват и не са в състояние да свършат каквото и да било. България има нужда от силна икономическа политика за възстановяване на пазара и силен икономически растеж, заяви Костов. Той подчерта, че осъжда посегателството на закона и отказа да си изпълняват задълженията администрацията и отказа на политиците да изпълняват дълга си, осъждам отказа от правосъдие и осъждам много неща в себе си. Знам, че не трябва да съдя другите хора персонално, защото нали един ни съди всичките, каза Иван Костов. Много искам България да излезе от тази криза сега.
Голямата измама и на тези избори е популисткият лозунг, че политиците могат да дадат работа, заплати, високи доходи на хората. Това не е вярно. Хората изработват доходите, хората създават работата, хората създават предприемачеството, категоричен е Костов. 

Не съм имал никога усещането, че предавам някого. Имал съм винаги усещането, че съм боец, който никога не предава. Никога няма да отстъпя пред гневна тълпа, подчерта лидерът на ДСБ. 

За децата в България, Костов каза, че "трябва да създадем условия децата да се върнат. Да ги спираме да не заминават, си е жив комунизъм". Дайте да дадем на децата да намерят доброто и да отидат при него, ако сме истинска държава трябва да знаем, че в децата живее и недоброто и негативни качества и че държавата е точно за това - да се противопоставя на негативните неща, но да помага да се развиват добрите качества, заяви още Костов.

3 коментара:

Анонимен каза...

"...смятаната на собствеността. "Няма такова нещо", подчерта Костов."

Никола Бъчваров каза...

Ще бъда много щастлив, когато г-н Костов осъзнае, че проблемите на хората не са заради нереализирана здравна реформа (тя също е следствие), а заради обвързаността на цялата политическа система с бившата тоталитарна партия.
Доносниците - вярно са чалга, но номенклатурата на ЦК на БКП и офицерите от ДС, ГРУ и КГБ не са.

Unknown каза...

@Никола Бъчваров

Прав сте. Точно за това писах преди време --> За досиетата и БКПLink text :

"Андрей [има се предвид Райчев]говори с отвращение за агентите... но пропуска само едно нещо, само един тип хора, но най-важните - партийните и идеологическите шефове. Защото те спущаха идеологическите и политическите нареждания на МВР. МВР не управляваше България, управляше я Партията с главно П. Неслучайно МВР официално се наричаше "щит и меч на партията".

Е, след 1989 г. партията еба майката на редовите офицери на щита и меча, а самия щит и меч обруга и хвърли на кучетата като носител и идеолог на тоталитарната система (най-вече хората от 6-то управление) - с цел да насочи недоволството на народа другаде и да спаси себе, пътьом с милиардите.

А сещате ли се защо Андрейчо пропуска тоя тип хора - щото беше един от тях, и то немаловажен - номенклатура на ЦК на БКП. Който имаше немалко реална власт преди 1989 г. и я употреби прекрасно след това, за да стане един от милионерите, които управляват България.

Затова мисля, че въпросът с досиетата трябва да има и продължение, и то много по-важно - да се отворят списъците на номенклатурата. Номенклатурата на градските комитети на БКП и най-важната - номенклатурата на ЦК на БКП. Защото там са господарите на щита и меча. Иначе ще изпълним тяхната роля - на Лукановци, Лиловци и подобните - ще хвърлим на кучетата вече ненужните или опасни за нас слуги с цел да продължим да господарстваме.