вторник, 4 ноември 2008 г.

Претопленият бульон с Евгени Узунов - дотам ли ни смятат за малоумни?


Въпросът ми иде от блога на един уважаван от мен журналист - Иван Бедров (когото може да гледате в Re:tv), а именно "Кой е банкерът на Маджо"

Ами банкерът на Маджо е Евгени Узунов, драги Иване, и е лошо за българското общество не само, че не помни това, а и че няма журналисти, които да го помнят. Нищо лично.

Първа източна международна банка беше банка на СИК и както твърдят посветени, близки до бившия Управителен съвет на БНБ, това е единствената причина тя да не бъде фалирана през 1996 г. Твърденията, междудругото, лесно биха могли да бъдат проверени - БИХА - ако в БНБ се пазят доскументите за операциите й на открития пазар, изобщо на всички операции - идеята е управата на БНБ да се отчете какви пари кому и защо е давала. Въпрос, който договарящите се в началото на 1997 г. БСП и СДС дружно заометоха под килима. Именно в контекста на съобитията в банковата сфер 1996-97 биха били интересни въпросите за господата Камен Тошков (апропо, близък до Васил Божков - Черепа) - шеф на Банковия надзор на БНБ, Стоян Шукеров - шеф на валутните операции на БНБ, и, разбира се, капо ди тути капи - дедо Тото, както бе известен сред финанссовите репортери тогавашният шеф на БНБ Тодор Вълчев. Което по иронично-безпощаден начин очертаваше далеч преди присъдата на валутния борд карикатурната същност на длъжността му.

Тук е моментът да кажа нещо особено зло за БКП/БСП, а именно, че тя успява да оцапа дори смятани за прилични хора, които се ангажират в общи действия с нея. Да поясня, не визирам дедо Тото, нито Шукеров и Тошков - те са слуги на БКП/БСП. Говоря за покоийния проф.Беров - който, бидейки като личност съвършено почтен, допусна като министър-председател да бъде премиер не на България, а на шепата, създадени от БКП-ДС групировки, боричкащи се тъпо и злобно за власт.

Днес пак се боричкат тъпо и злобно. Не са същите (верно, част ги отстреляха, и гадно ще кажа това, което маса хора го мислят - "що не ги отстреляха всичките"), но не е въпросът в имената - а в СХЕМАТА, по точно в СИСТЕМАТА. Не е въпросът в Илия Павлов, Емил Кюлев или Евгени Узунов. Въпросът е в механизма, който им дава власт отвъд законите. Този механизъам опира до бившата Държавна сигурност.-

П.П. Ако някой ме заподозре, че съм фен на Татяна Дончева и рутя имиджа на Евгени Узунтов заради нея, бих му предложила да й върне въпроса - "какво търси юристката на "Мултигруп" в ръководството на БСП"?

1 коментар:

Nekonventsialen каза...

Абсолютно точно-къса памет .Абе май "интереса клати феса"