петък, 21 септември 2007 г.

Искам да съм британец в България (обява)


Не, вече не искам да съм магаре в Минесота. Много е далеч. Аз съм Рак и обичам вътре в черупката. Географската ми черупка от около 110 000 кв.км от двете страни на Стара планина. Поради което продължанам да търпя политическата общност, известна като Република България. Но дали да не преразгледам политико-правната връзка между индивида Вени Г. и държавата РБ , която за улеснение се нарича "гражданство"?

"Безработните британци вече могат да си позволят да живеят като хора от висшето общество, като си купуват бира за 35 пенса и ядене за по-малко от 6 паунда...но трябва да се преместят в България.

Властите в тази балканска държава бяха принудени със специално решение да плащат на граждани на ЕС, които са без работа в страната, същите социални помощи, които те биха получавали в родината си.

Това означава, че британците ще получават 230 паунда (840 лв.) месечно, което е повече от средната за България заплата от 140 паунда (400 лв.) месечно и четири пъти повече от социалната помощ от 60 паунда (160 лв.), която получава безработен българин.

Решението беше взето, след като безработен германец осъди българското правителство във Върховния съд, като поиска да му бъдат изплащани социални помощи в съответствие със законите на ЕС, които страната е приела и подписала.

Михаел Витвер на 30 години, който живее в село Враца (б.ред. - така е в оригинала), спечели делото и сега получава 570 евро месечно, което се равнява на 397 паунда.

България, която стана член на ЕС през януари, е една от най-евтините страни в Европа.

Когато бъдат прехвърлени в местната валута - лев, с 230 паунда може да се купи много.

Ядене в ресторанта струва по-малко от 6 паунда и може да бъде промито с литър бира за 35 пенса или бутилка вино за 3,50 паунда.

Ако се храните у дома е още по-евтино - един хляб струва само 30 пенса."
Какво чакате, братя британци? Щом вашите власти ни пречат да идваме при вас, елате вие при нас! Да живей правото на свободно движение на стоки, капитали и услуги! Да живей родната власт - най-евросъюзната власт в Евросъюза! Дружбата с Британия е като слънцето и въздуха за всяко живо същество! Да изпълним завета на Георги Димитров - за 2-3 десетилетия Р България да постигне това, което други страни и народи са осъществили за цели столетия!

Упс, нещо оплесках, сега не смЕтахме ли в мандати?

Анализът е на Metro London през kafene.net през Еxpert.bg

3 коментара:

Анонимен каза...

Ето един коментар.
Помислих малко и ми се струва, че ще се случи следното.
Постепенно така ще се изземат пари от правителството и ще отидад в бизнеса(Българския).
Това ще доведе до повишаване на приходите на предприемачите, цените и, не знам какво още.
не ми се пише повече. Икономическите анализатори да кажат

Unknown каза...

А ако българин отиде в Англия и е безработен, 60 паунда социални помощи ли ще му плащат? (Или просто въобще няма да ни допуснат до там?)

Анонимен каза...

aveto:podobno e polosenieto w statite- po dobre e da si imigrant, ane amerikanets. koiima iineters ot towa? koi?;-)..... . blog na edin iskluchitelen priatel- tosi psoting e po emocionalen, no ako ti se chete...

http://blog.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendID=19949598&blogID=310969789