неделя, 16 септември 2007 г.

Една атомна бомба пред Италианския лицей


Коментар във форума на "Всеки ден" към статията за представянето на Мартин Заимов:
"Танелия Стайкова

Ало, Сайта! Да се сещате, че днес е Първият учебен ден?

Що не покажете снимка от Италианския лицей в Горна Баня? Паркирани са около 1000 автомобила, от които нито един на стойност под 100 000 лв. Има две ламборджинита, три ферарита, около 250 джипа "Мерцедес" и т. н.

Що не снимате и Дома за сираци в Горна Баня? На около 400 м по права линия е от елитното училище - прекрасната му фасади и паркираната отпред УАЗ-ка? Няма ли кой да пусне една атомна бомба пред училището на Людмила, та се свършат най-после комунистите в България!

15.09.2007"

Без мой коментар, защото тук, в блога не пиша нецензурно.

13 коментара:

Анонимен каза...

Е, благополучието винаги е било обект на завист, а човекът, оставил въпросния коментар най-вероятно дори не осъзнава иронията в това да изразява такова мнение и да нарича другите комунисти...

Анонимен каза...

Добра е идеята за бомбата, но нека да не е атомна все-пак!

Анонимен каза...

една е малко, какво значи балгополучие, когато си политик?

Анонимен каза...

не знам защо всички са останали с мнението, че в това училище учат децата САМО на известните, богатите, политиците и т.н, аз уча от две години там, баща ми нито е иван костов, нито бойко борисов, нито някой известен, а е съвсем нормален човек с кола за 5,000, а не за над 100 000, така че е редно като не сте навътре с нещата да не коментирате по-толкова груб начин! Благодаря!

Анонимен каза...

И защо ви пречи това, че някой е заможен?

Unknown каза...

Не ми пречи, че че е заможен, а това, че детето му има предимства пред бедните деца, някои от които са по-талантливи от него.

Анонимен каза...

Е,и аз уча в Италианския.И другата година завършвам.И не всички там са "връзкарчета" или деца на мафиоти.И за сведение на публиката-хората не са и никога няма да бъдат равни по състояние..дори и по времето на комунизма не е било така.Вярно че има много бедни и талантливи деца,по домове и т.н. ,но нали за това има стипендии,благотворителни дружества и други подобни.Какво повече трябва да се направи?! Да се съберат парите на хората и да им се дадт ли? А атомната бомба е леко драстична..най-малкото че ще изпържи и половин България,не само лицея ;)

Иван Г. каза...

@Longanlon аз също се радвам искрено когато някои хора са постигнали благополучие по честен начин и с много упорит труд (има и такива).

Дори да имат автомобили на цена 10, или 100 пъти по-висока от моя, не бих завиждал.

Но когато пряко си засегнат в ситуация, диктувана от парите, а не от резултатите които е показало детето ти на приемен изпит, тогава нещата изглеждат по различен начин.

В НУКК в Горна Баня НЯМА прозрачност и реаултатите от изпитите за първи клас за учебната 2011/2012 г. НЕ БЯХА ОПОВЕСТЕНИ.

Както не бяха изнесени изпитните въпроси/задачи след провеждане на изпита (за разлика от предишни години).

Зная, че много хора са разочаровани и огорчени от спомената манипулация, аз съм един от тях!!!

И както се получава от както свят светува, тези, които имат възможност да плащат (годишна такса за частно учебно заведение) предпочитат да не го правят.

Такива като мене (и хиляди още българи), които искат по-качествено образование и сигурност за детето си, сме избрали законния начин и сме принудени да плащаме четири-цифрени суми в Евро на година за обучение.

Анонимен каза...

Аз уча в италианския лицей от 8 години. Всички си мислите, че понеже родителите ни имат пари за скъпи коли, ние сме разглезени и толерирани. Погледнали ли сте въпроса "Защо всички заможни депотати, актриси и журналисти записват децата си там?" от гледна точка, че ако повечето са там, те няма да получат специално внимание ? Аз харесвам училището си. Харесвам базата, учителите (повечето, разбира се), хората и занятията. Искам да ви кажа, че дори и да се разминавам със съучениците си от лицея всеки ден, аз не знам кои са родителите им. Нито знам на кого са деца, нито ги боготворя. Да, има деца на мафиоти и депутати. Е, и ? Ако отидат в някое квартално училище, децата и учителите ще започнат да си шушукат "Ей, това е детето на онзи депутат!!", а при нас тези деца са повече от едно и ние отдавна сме спряли да разпитваме за семействата им. Нямате право да ни съдите, още по-малко да коментирате по въпроса, ако не сте учили или преподавали в Италианския лицей в София. Относно атомната бомба, не мога да повярвам, че наистина съществува такава завист. Звучите все едно тези хора не са си изкарали парите с труд, за да си купят скъпи коли ! Постигнали са нещо, не им завиждайте, а се учете от тях !!

Анонимен каза...

Към "Възпитаника" на лицея, дето учил 8 години - НЕ СЕ ПИШЕ - ДЕПОТАТ, А ДЕПУТАТ!!! аКО ТОВА ВИ Е НИВОТО, С ПРАВО ВИ НЕНАВИЖДАТ.

Анонимен каза...

И доста синтактични грешки.За 8 години...Мнооооого ниска топка.А необосновано високо самочувствие.Учителка от обикновено училище съм,но вашите грешки бодат очите."Лошо,Седларов, лошо!"

Unknown каза...

Единственият досега, който не е анонимен. Браво

Unknown каза...

Защо анонимен?