събота, 28 октомври 2006 г.

Предизборен размисъл


Днес трябваше да промишлявам за утре - какво да направя, за да не се изложим пред европейците и да не оплескаме цивилизационния избор. С удоволствие откривам, че и други са промишлявали като мен - "Завръщането на мутрите" във в."Сега". Може би повече от нея ме ме изпълни само коментарът на HailCloud, под който с две ръце се подписвам:

Днес е ден за "предизборен" размисъл. Цяла седмица вече радиото ("Хоризонт" ме връща към моята младост - надбягване с един кон или предизборна борба с един кандидат. Излъчва се само клипа на "правилния" кандидат.

Другият бил "неправилен" - така твърдяли всички, щото неговите поддръжници били лумпени, ксенофоби и както се изразяват някои форумци - лузъри, мразещи успелите и богатите... За "правилния" кандидат пък гласували (евро)Ентелигентните и любвеобилните....

Днес е ден за "предизборен" размисъл. Седнах и се замислих...

Уважавам и се радвам, че има хора като Бил Гейтс! Нищо, че Windows настоява за рестартиране всеки път, когато инсталираш драйвер, ползуващ ядрото му.

Уважавам и се радвам, че има хора като Атанас Буров - успявал е да изнася из Европата де що види българска продукция, включително и черешовите листа.

Не уважавам и не понасям забогателите от наркотрафик, от сводничество, от изнудване, "акулите", хранещи се само от бюджетни поръчки... (те всички обаче вече са мно-о-о-го богати).

Не харесвам приватизация проведена чрез преговори с потенциален купувач, вместо чрез предлагане на акции на борсата...

Не харесвам и реституция (нали се прави в името на справедливостта) - ама само на апартаменти. За 17 години не съм чул за реституирано предприятие, фирма или марка...

Та на Ентелигентните и любвеобилните всичко и винаги им е ясно, а на нас по-простите още ни гори главата от въпроси...

Няма коментари: