вторник, 7 юни 2011 г.

За пенсионерската добавка, популизма и икономическата неграмотност/вредност на ББ и обслугата му


От близо месец из пенсионерските среди се шири обнадеждаващият слух, че щели да увеличат всички пенсии с по 136 лв. Това освен, че е икономическо-социална тъпота, се оказа и лъжа. Първо Бойко би отбой (чунким му е за сефтеа сутрин да каже едно, вечерта - точно обратното): нямало било пари в бюджета, затова щели да дадат само на тези с най-малки пенсии. Тутакси заприглася и финансовият му паж:

Добавката за пенсиите няма да е диференцирана, защото това е дискриминация. Това заяви финансовият министър Симеон Дянков.
Източник: News.bg

Язък ти, господине Дянков, за чужбинските образования и световнобанковата ти работа. Икономическо-социалната ти тъпота е проста като за студент по икономика:

Когато увеличаваш пенсиите недиференцирано, това значи, че даваш пари на пенсионерите без оглед колко пари са внасяли за пенсионно осигуряване. Много си внасял - няма увеличение. Или ако има - същото като на този, дето е внасял жълти стотинки. Социална справедливост ли!? Спестявам си нецензурния отговор. Но по-вредно и директно опасно за бюджета и за НОИ е посланието, което властта праща на бизнеса и на днешните осигуряващи се:

ПЛАЩАЙТЕ МИНИМАЛНИ ИЛИ НИКАКВИ ОСИГУРОВКИ! ЗАЩОТО АКО ЧЕСТНО СИ ПЛАЩАТЕ ВСИЧКО - ЩЕ ВИ ГО ВЗЕМЕМ И ЩЕ ГО РАЗДАВАМЕ КАКТО НИ Е ИЗГОДНО ПРЕДИ ИЗБОРИ.

Има ли някой будала, който вярва, че Бойко щедро дарява бюджетни пари на пенсионерите от добро сърце, а не заради идещите избори?

1 коментар:

NOP каза...

Хаха, да си вдигнат ръката тия които мислят, че плащането на пълни осигуровки се овъзмездява с адеекватна пенсия!
Независимо Бойко, Станко или Манко са на власт.