понеделник, 6 юни 2011 г.

Звярът "Homo Sovieticus". Първото - и най-голямото - етническо прочистване в Европа.


Задържането и експулсирането на Ратко Младич - безспорно справедливо и необходимо - за мен поражда и други размисли. Предполагам - неприемливи, дори кощунствени - но смятам, че пред фактите и пред историята конюнктурните и идеологически аргументи трябва да замълчат.

Ратко Младич е не пионерче, а чавдарче в сравнение със Съветската армия през 1945 г. Предварвайки възраженията на родните, но безотечествени русофили, ще поясня нещо очевидно за нормалните хора:

Едно зверство не оправдава друго зверство. В противен случай нямаше да съществува нито правото, нито съвременното общество.

Да, германските войски и СС-овци са вършили ужасни зверства спрямо съветските граждани. Значи ли това, че също толкова ужасните зверства на съветските войски (и съюзниците им в "освободената" Източна Европа) спрямо германците не са зверства?

Не е прието и не се смята за проява на добър вкус да се говори за това. Причината: позорната колаборация на западните демокрации, персонифицирана от Рузвелт и Чърчил, с мракобеса Сталин. Това е историческия грях на Запада спрямо прокламираните от него ценности - грях, за който САЩ и Великобритания още не са се покаяли. САЩ се извиниха на индианците - а на нас кога ще се извинят???

Както и да е, да оставим нас, дето тогавашните демокрации ни изоставиха. Да се върнем на немците. Какво са виновни жените, децата, възрастните? И всички, които не са вършили престъпления, само са имали нещастието да живеят в други страни, защото прадедите им са живели там (междувпрочем съвсем законно)?

В края на Втората световна война и годините непосреств4но след нея (1945-1950) от земите, населени с немци извън Германия, са насилствено изгонени 12 милиона души. И са убити над 2 милиона.

А днешната демокрация тържествува за Ратко Младич. Тъпо, а?

За които не знаят или не вярват - да четат за ограмотяване:

Марк Солонин - Весна победы. Забытое преступление Сталина.


Няма коментари: