събота, 22 януари 2011 г.

Как да запишем картинка от видео


Който е опитвал, веднага е установил, че класическият метод за скрийншотове (бутона PrintScreen и пейст в Paint) не работи. X2X Free Video Capture е безплатна, малка (6.29 MB) и лека програмка за сваляне на картинки от видео (клип или филм). Поддържа видеоформатите AVI, MPG, MPEG, WMV, ASF, MOV, QT, 3GP, 3G2, AMV ,RM, RMVB, ASF и FLV. Изходните формати са BMP и JPG. Интерфейсът е прост и интуитивен, с три клика се записва картинка, но има и ред други възможности.

Подробности и даунлоуд:
X2XSOFT

4 коментара:

Анонимен каза...

Признавам си, че съм тотално невеж по отношение на операционната система 'Window' и не спирам да се дивя от това, което научавам ден след ден.

Ето, от Вас днес научавам, че е нужен отделен софтуер за да заснемеш кадър от филм в картинка. Винаги съм си мислел, че това е основна функсионалност и всеки плеър е способен да го прави. Някой, нарочвани за 'advanced' дори могат да изцъкат всеки кадър докато е натиснато дадено копче, получавайки поредица от картинки, 'покадрово' и да си избереш от тях най-подходящата.

И днес, Вие ми казвате, че за това във Уиндоус това го няма...

А аз се оплаквам, че операционната ми система не ще да ми превежда автоматично иврита на български и все трябва да цъкам тук таме...

Marin Guergov каза...

Ако човек ползва най-добрия плейър (VLC Media Player - за всякакви формати), може от менюто Video-Snapshot да си направи снимчица. Този плейър има версии на Линукс и на МакОС.

Unknown каза...

@ malwkgad
Уиндоусът си е жив отврат :-( Ползвам го заради разни енциклопедии, речницио и други мултимедийни приложения, които вървят само върху гадната уинбоза.

Но скоро ми дадоха даром малък, сиреч стар компютър (стар-стар, ама Win XP върви и мисля да сложа на него някоя линукс дистрибуция (засега се ориентирам към Ubuntu) - или пък обратното: на голямата машина - линукс; на малката - уиндоуса.

Вие каква ОС ползвате?



@ Марин

Имам го VLC Media Player на голямата машина, но не знаех за тази възможност. Отгоре на всичко от месец работя на малката, защото на голямат изгоря дъното, а имам по-важни приоритети и все не достигат парите за ново дъно.

Сега на малката машина ползвам Gomplayer за филми и клипчета - защото е много лек, и PowerDVD за дивидита.

Благодаря за инфото - сега ще го инсталирам на малката :-)

Unknown каза...

A, защо не използва уиндоус симулатора за линукс. Wine, ще ти свърши чудесна работа за нещата, които си изброила, че използваш под Уин.
http://www.winehq.org/about/