неделя, 27 ноември 2011 г.

Амфетаминист № 1 на България


Имало едно време в една далечна периферия на Европейския съюз двама велики джедая. И се чудело населението на периферията кой от двамата е по-велик....

[видео]

[край на видеото]

Великото премерване започнало с анкетата "Футболист №1 на България". Тъй като резултатите й традиционно ставали причина за люти спорове между феновете, подозиращи спортните журналисти в пристрастия, да не кажем нещо по-лошо, собствениците на анкетата решили да я демократизират. Речено-сторено. Отворили специален сайт - http://futbolist1.bg/, където всеки фен можел да заяви играч, за когото да се гласува. Но започнали премеждия.

Неизвестен злосторник регистрирал двама третодивизионни футболисти - Васил Лукаев от "Шипка Дагор" и Бойко Борисов от "Витоша Бистрица". Много фенове били недоволни от играчите, понеже били пияници и курвари и ги мързяло да ритат. Те започнали да гласуват за Васко и се надявали, че след като той спИчели, трябва "да се изтрие целият български ЖМутбол".

Васко Лукаев - футболист на годината

Организаторите - фирмата на един недозастрелян президентски съветник Манол Велев, за когото в периферията се говорело, че е разбойник - решили да спасят жълтичките от спонсорите и махнали Васко от анкетата. Но станало страшно.

Ядосаните фенове започнали да гласуват за единствения останал третодивизионник, който получил и друга мощна подкрепа. Във форума на електронния вестник "Дневник" отдавна не обичали аматьора Борисов, който по съвместителство работел като министър-председател на периферията. Те нямали нищо против аматьора-футболист, но не искали аматьор за министър-председател и решили да скроят номер на втория - да го направят Футболист №1, та белким освободи другото място.

Организаторите се видели в чудо, защото за по-малко от ден Борисов стигнал второто място и вече дишал във врата на самия Димитър Бербатов, но не смеели да го задраскат като Васко. Зер тъй ли се драска министър-председател...

Бойко Борисов - футболист на годината

През това време обаче други облаци се появили над джедайската глава. Лошият сайт Биволъ коварно изнесъл данни от затънтения Шуменски съд, че Борисов правел алъш-вериш със забранените амфетамини и имал-вземане със страшните разбойници Сретен Йосич и Бай Миле, а хайдушката дружина на сикаджиите му купила воеводското място в периферийното МВР. Медиите в периферията героично премълчали непатриотичните разкрития на Бивола, но злите сили Интернет и Фейсбук ги разнесли по света.

To be continued...

Няма коментари: