събота, 23 август 2008 г.

Моят брат Ян (Карел Гот пее за Ян Палах)


Ей това не го очаквах: докато браузвах като кърт за оригинални снимки за първото си клипче (Прага '68), попаднах на песесн, посветена на момчето-факел, от? - по нашите, соцбългарски представи - важна емблема на соцпопкултурата - Карел Гот. Явно, не е бил нито соц..., нито емблема. Щото такива не им позволяват да емблематичничат.

[видео:]

[край на видеото]

4 коментара:

Анонимен каза...

Ами може да направих и клип за виетнамската война, щото току виж някой те обвинил в пристрастност :)

Unknown каза...

Няма нужда да ме обвинява който и да е. Аз СЪМ ПРИСТРАСТНА, защото смятам, че че Русия гнусно, "по советском", провокира Грузия, за да оправдае агресията си.

Това, разбира се, съвсем не означава, че морално оправдавам трагичната американрпска авантюра на Индокитайския полуостров.

Но, дорогой русский друг! Истины ради надо отметить, что некоторые советские проблемы (известны всего мира) имели место не только в Вьетнаме, как на Индокитае в целого.

Так держать, дорогие братушки! Равнис, за по-о-о-очест!

Ангел Грънчаров каза...

Т.н. "авантюра" на Америка във виетнам има огромна роля за пречупването и спирането на комунистическата експанзия по света: комунистите след Виетнам разбраха, че никога Америка няма да отстъпи ей така на техните опити да завладяват и да насаждат комунизъм по света. В Афганистан СССР беше победен пак с американска помощ. СССР не посмя да навлезе в Полша през 1980 година пак заради спомена от Виетнам. Така че Виетнам съвсем не е бил безсмислена "американска авантюра"...

Анонимен каза...

Ей фуфло, не обобщавай по ТВОИТЕ соц представи не по нашите.Аз и преди и сега си имам други представи които със сигурност не съвпадат с твоите, а така също и преставите на моето обкръжение КАТЕГОРИЧНО не съвпада с твоето. Точно ктакива като тебе компрометираха соиализма с глупавите си представи, а сега ще компрометират и капитализма. Интересно и той като се компрометира къде отиваме ? В феодализма? Такива като тебе ще компромеетират и него и не знам - трябва да си измислим някакъв наш, български строй шопизъм (идва от шоп - основен компрометатор на всичко в БГ).