петък, 1 август 2008 г.

Честит ни Краси Гергов!


Чета Стефан Гамизов в afera.bg: "моето опасение продължава да бъде голямо, че е възможно да се появи на българския пазар медиа, която да е напълно контролирана от голяма икономическа групировка от Русия. А това е голям проблем, защото в Русия практически няма абсолютно никакво разделение между политика и бизнес. Или ако трябва да бъда съвсем точен – в Русия големият бизнес е изцяло подчинен на интересите на Кремълската администрация."

Е, добро утро на всеки, руската медиа е налице, макар и неофициално. По-точно е обаче да се говори за "медии", а не "медиа". Пичът май сложи изцяло ръка върху рекламния тв пазар, който всъщност е целта му. Сега любопитни ще са ми взаимоотношенията между каналите на Гергов и Re:tv - дали и Иво Прокопиев ще му клекне. Не ми се иска, обаче се опасявам.

6 коментара:

voxy каза...

re:tv е една обикновена кабеларка, защо изобщо е броиш за някакъв фактор?
Медиите с консултант Краси Гергов винаги са със силните на деня, ква Русия пак ви изби, да не би да си забравила какво представляваше bTV в началото - тъмносиня крепост

Unknown каза...

Не подценявам re: Tv - Иво Прокопоев е доказал, че разбира от медиен бизнес, а мисля, че е последният човек, който би прислугвал на Гергов.

voxy каза...

с кое го е доказал? със слабопосещавани сайтове и малотиражни вестници ли? нещо им куцука в Икономедиа, качеството го имат, но някак не могат да го реализират достатъчно добре на пазара, а re-tv още като програмна концепция е в миналия век, сериозно ли си мислят че толкова много публицистика може да бъде смилана от хората... скучни са, да бяхме 90-те щеше да има кой да ги гледа, но не сме.... разбира се ще видим какво ще предложат ако изобщо предложат нещо от новия сезон, ако не го направят ги очаква съдбата на ТВ Европа колкото и по-добри да са

Unknown каза...

Доказал го преди всичко с развитието на бизнeса си - изклzчително органично развитие. Наливания от загадъчни "благодетели", а също и подобни "благодетелни" кредити в "Икономедиа" никога не е имало. Бизнесът нарастваше изключително със собствен ресурс. Днес Прокопиев контролира "Алфа финанс" - средна по размер икономическа групировка, работеща в сферата на медийно-издателския бизнес иинфраструктурата и логистиката, индустриалните минерали и недвижимостите. Отделна и изключително перспективна сфера на развитие на групировката е Интернет - неотдавна закупиха водещия играч "Спектърнет" и започнаха проект за оптична мрежа (PON) до крайни потребители.

Абе с две думи, преди да плюеш Иво Прокопиев, що не понаучиш нещо за него?

voxy каза...

Вени Г., не знам какво четеш, но коментарът ми е единствено за медийните изяви и по-точно Икономедиа, зарежи останалите бизнеси, Икономедиа вече толкова години е на пазара и нищо не е постигнала, на другите места може и да е успешен, но очевидно не и на медийния пазар и това определено не е плюене, а факт. Спектър Нет пък какво общо има с медии и интернет - обикновени кабелари, доставчици, вярно и на Интернет, но само толкова, отделно това водещ играч е малко пресилено за тях :)

Unknown каза...

Очевидно не обичаш да четеш. Погледни само какво издават, между другото са №1 в сферата на ИТ изданията, и пак пиши да изкажеш съображения.

корици на изданията на "Икономедиа"