събота, 16 август 2008 г.

Русия въвежда засилен миротворчески контингент в САЩ...


Обещаният сериозен текст за руската агресия в Грузия мина 30 страници (и не съм го завършила), което е очевидно антиблогов размер. Спирам го и започвам да обмислям друга структура, максимум до 3 страници. А междувременно ето най-добрата и чисто народна реакция, на която случайно попаднах в руската част на LiveJournal:

След въвеждането на новия термин "принуждаване към мир" в Русия се появиха куп нови понятия със съответната разшифровка:
- принуждаване към щедрост (ограбване)
- принуждаване към отпуска (уволнение)
- принуждаване към подобряване на здравето (побой)
- принуждаване към смяна на обстановката (арест)
- принуждаване към сватба (изнасилване)
- принуждаване към дружба (газ по 500$)


2020 г. Русия въвежда засилен миротворчески контингент в САЩ, за да защити своите граждани: народите Навахо, Чероки и Ирокези. Президентът Джордж Буш-внук чрез нелегалната телевизия CNN напразно призовава международната общност "да се намеси и да спре агресора". Губернаторите на Френската, Германската и Полската автономии заявиха, че са готови да приемат северноамерикански бежанци. В република Великобритания се набират опълченци за изпращане в Северна Америка. Руският постоянен представител в Съвета за сигурност на ООН заяви, че целта на операцията не е свалянето на американския президент. "В края на краищата засега няма подходящ кандидат за заместник", поясни той.


Съобщение на Първи канал на руската телевизия: "Южноосетинските стратегически ракетни войски нанесоха ядрен удар по Тбилиси. Траекторията на ракетата се коригираше от абхазки спътник. Руските мирооопазващи сили, базирани в Кавказ, нямат отношение към инцидента."


Когато жителите на Воронежката област разбрали, че Владимир Путин е обещал да даде 10 млрд. долара за възстановяването на Южна Осетия, а Юрий Лужков - да построи наново Цхинвали, те се обърнали с официална молба към президента на Грузия Михаил Саакашвили да нападне и Воронежка област, поне за ден-два.


В контекста на последните събития руското Министерствоо на вътрешните работи издаде листовка-наръчник за скинхеди: "Как да различим грузинеца от осетинеца. 10 прости признака".


Външният министър Сергей Лавров заяви, че защитавайки своето достойнство, Русия е готова да нахлуе във всяка съседна страна, която се се осмели да разпространява циничната лъжа, че Русия е готова да нахлуе във всяка съседна страна.


- Казват, че след Грузия Русия ще се захване с Украйна.
- Господи! Кога най-накрая Русия ще се захване с Русия?

7 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Вени, признай си, в крайна сметка това не ти ли е мечта - Русия да окупира САЩ - понеже гледам, че с голям патос пишеш по темата? А пък и антиамериканизмът ти е известен на цяла България: колко станаха вече парите, които Америка даде за иракската свобода, още ли държиш прочутия си брояч?

Unknown каза...

Май съм очаквала репликата ти, защото преди седмица подробно съм обяснила каква точно е критиката ми към ролята на САЩ в днешния свят --> Да живее международното положение или защо е калпав новият световен ред

:-)

Анонимен каза...

Войну в Южной Осетии развязали американские «неоконы» и украинские «бандеровцы»

Третья Барбаросса
http://www.left.ru/2007/11/baumgarten163.phtml
http://left.ru/burtsev/index.html

Анонимен каза...

Ако не беше ... вярно, щеше да е смешно.

Анонимен каза...

мръсна комунистка!

Анонимен каза...

Постът ми хареса, но не смятам, че трябва да се интерпретира буквално. :-)

Unknown каза...

@ cybercrackerbg

Блаягодаря ти за уместната забележка относно буквалността - пусто съм вэъзпитана и не ми се искаше нито да трия, нито да се гавря с очевидно малоумие - хм, хехе :-)

Като се замогна, ще приемеш ли евентуално предложение да те назнача за говорител?

;-)