сряда, 14 декември 2005 г.

Браузърът-убиец Firefox



Видях се с Рали днес и между другото с изненада научих, че той ползва скапания IE, честно не го очаквах, защото в общи линии е отворен към ИТ човек, даже точи торенти. Веднага започнах да го просвещавам в правата вяра - Firefox. Не знам доколко го убедих, но поне се надявам да намери и отвори страницата на FF и да прочете подробно за предимствата на лиско. Няма човек, започнал да браузва с Firefox, който да помисли за връщане към към гадното недоносче Internet Explorer.

Днес открих една готина страница с 13 причини, поради които трябва да използваме огнената лисица. Благодаря на AquilaX за нея. В следващия запис ще пусна само графики за разпространението Firefox, като трябва да се отбележат две важни особености:

- FF се ползва повече в неделя, което означава, че юзърите са по-отворени и по-агресивни при използването на алтернативния браузър в сравнение с корпорациите (мнозина ползват по принуда в офиса IE, а в къщи предпочитат FF).

- FF е много по-разпространен сред IT професионалистите, по-опитните юзъри и блогърите, т.е. най-активната, най-динамичната и творческа част от "населението" на Интернет, което дава надежда, че бъдещето е на лиско.

А това ме кефи защото ще е важен удар в битката с гадния Бил Гейтс и бъгавия му виндовс и изобщо със собственическия софтуер. Сега едвам се удържам да не втъна в любимата си тема - за авторското право (което рано или късно ще бъде запратено в килера на историята), обаче ако го направя, няма да легна преди 2 часа, а трябва да ставам рано.

1 коментар:

Игри каза...

Няколко години по - късно вече има сайтове при които процента на посетителите ползващи мозила е повече от този ползващи ИЕ.

Обаче все още Ие е водещ бваузер в света