неделя, 18 декември 2005 г.

Хак за тъпотата


Масата неща, с които се срещаме, са ако не вредни, то безсмислени. Абе тъпи! И огромното количество хора изгубват огромно време от живота си за борба с тези тъпотии. Това е системна, бих я нарекла грешка, но не е, защото е умишлено търсена и постигната системна гадост.

Именно затова има хак. Случайно хакнах първия път и не разбрах. След втората и третата случайност, разбрах, че съм открила как се хаква системата на мейнстрийм-а, системата, която обществото от зомбита (99% от хората) смятат за "реалност". Хакът е невероятно прост и именно затова трудно се открива.

Как да хакнем "реалността":

1. Приемаш, че няма "реалност", а има купища интересни и неочаквани неща
2. (следствие от 1.) Вървейки извън (дома), разглеждаш всичко и във всички посоки не с прагматична цел, а защото винаги ще видиш нещо неочаквано, в мното случаи - красиво
(затова искам фотоапарат цифров, ама качествен, защото..., абе това е друга тема)
3. И го виждаш - може да е глава на лъв върху стара кооперация (поне 3 такива глави съм открила), може да е картичката за бебетата и СПИН-а, може да е "Кога зашумят буките, шумите..." на акордеон от възрастен мъж в подлеза.... Може да е евроцент в калта на улицата. Всичко това съм го срещала/намирала. Както и разни други неща като бокса, за които писах тук. Също и пари съм намирала. Ама не парите са мотивацията ми за любопитството към всичко около мен.

Поука, или какво иска да каже авторът:

Той сам не знае точно, но за едно е сигурен - когато, където и за каквото и да отива, важното е отиването. Пътят, а не целта. Защото Пътят дава възможности, а Целта заковава в точка. Конкретно - хакът да търсиш различното, интересното, позитивното - както в най-тривиалните гнусости, така и в неочакваните гадости - е ефективен. Друго наименование на този хак е да търсим във всичко позитивната страна.

П.П. Струва ми се, че предишният послепис е донякъде неясен, защото излагам крайни твърдения, прескачайки междинните логически стъпки. Ще се върна по-късно към това.

П.П.П. Най-важното за мен е да имаш хакерска нагласа като базис, ако мога да обобощя:
- всичко е това, което не е
- всичко има смисъл (смисълът по дефиниция е нещо позитивно), въпросът е да го откриеш
- няма невъзможни неща, и същевременно ти си невъзможен като претенция за Абсолют

2 коментара:

Анонимен каза...

http://www.99rooms.com/


Just come in


Cho

Unknown каза...

Very nice site - paintings, music and all conception. 10X :)