събота, 27 декември 2008 г.

Какво чакат от нас европейците - и не им го даваме


Всяко дете го знае - както се казва оная тв игра, и въпреки всичко като деца си играем на криеница с Евросъюза - ефективни присъди. Братята румънци, които допреди 5-6 години ни дишаха праха, а сега са на пангара заедно с нас, го разбраха:

Румънка получи ефективна присъда за злоупотреби с еврофондове

Бившият директор на Търговската камара за североизточната част на Румъния Магда Цепой получи ефективна присъда от пет и половина години затвор за източване на средства по програма ФАР. Това съобщи румънската агениция Медиафакс, цитирана от БТА.

Цепой беше дадена под съд от прокурорите от румънската Национална агенция за борба с корупцията заради злоупотреби със средства по програма ФАР 2001, които според прокурорите възлизат на 130 хиляди евро.

Вчерашното решение на съда в румънския град Яш не е окончателно и Магда Цепой, която е и постоянен представител на румънската Търговско-промишлена палата в ЕС, може да го обжалва.


Източник: в. "Дневник" 23 декември 2008, 14:00

3 коментара:

Анонимен каза...

Ами то рибата се вмирисва откъм главата. Как да чакаш осъдени като съдебната система е корумпирана на макс.

Nekonventsionalen каза...

Не ,не ни е виновна чуждата глава,а нашата,на всеки от нас...За много европейци сме нещо като съвременни варвари,товае.

Анонимен каза...

Примерите което давате са от сфепата на Наказателното право, а съдебната система се занимава и с граждански спорове. Така, че би слевдвало да уточнявате, че става дума за част от съдебната система-тази ангажирана в наказване на престъпленията- разследване, прокуратура и наказателен съд