вторник, 23 декември 2008 г.

Предсмъртното писмо на козела и други авджийски истории


Предсмъртно писмо от архарския козел

Пиша това във връзка със злобните клевети срещу моя скъп приятел г-н Първанов, който е един състрадателен човек. Бях сигурен, че смъртта ми ще предизвика клеветниците му да го обвиняват за смъртта ми. Затова казвам следното:

Умрях от куршум на съдбата, който сам пожелах, заради дълбоко лични причини. Живеех в резеват, в който бях напълно защитен от всякакви посегателства. Какви ли не важни клечки са идвали на гости и никой не е стрелял по мен. Г-н Първанов също.

Уви, дълги години страдах от разгулния живот в добре уредената клетка наречена резерват. Не мога да се примиря с липсата на свобода. Това е дълбоко лично нещо, което може да разбере само един архарски козел, затова ви моля да не го тълкувате. Обезверен и в двата смисъла - в този на “вяра” и в този на “звяр” отдална търся възможност да премина в един по-добър свят. Какви ли не маймунджулуци съм правил, за да посреща куршум. Или не ме улучваха, или отказваха да стрелят.

Чувал съм, че Георги Първанов е добър ловец. Затова у мен се появи надежда за успех. За съжаление обаче не бях калкулирал състрадателността и добрината му.

Появих се пред него и го погледнах решително с думите “улучи ме в сърцето”, “дай ми свобода”. Той се разчуства, свали пушката, аз скочих, грабнах я, насочих я срещу себе си и се прострелях в главата. Стана малко театрално, той се стресна, но пък аз постигнах желаното.

Доказателство за казаното от мен е нагара от изтрела. Накарайте да проверят. Човекът е невинен. Оставете го намира.

ПС: Тъй като самоубийството ми е предумишлено, разказах предварително историята на братовчед ми Гоц, който да потвърди пред узбекистанските власти и българските медии. Надявам се братовчед ми и баджанака да получат убежище в красивата ви и свободна страна. Тук не се живее. Надявам се саможертвата ми да даде шанс за добър живот на повече архарски козли.

ПС 2: Ако искате все пак да глобите г-н Първанов, моля ви това да не е с “2 години поправителен труд”, една от възможностите в узбекистанското законодателство.
Източник: Pal.bg

Див овен с пилаф в новогодишното меню на президента

В менюто, което е изготвила Зорка Първанова за новогодишната вечер има "сиве от див овен с пилаф". Това научи кореспондент на "Рога и Копита", който проникна в светая светих на резиденция Бояна - кухнята.

Автентичното "сиве" (civet на френски) се приготвя с кръвта на убития дивеч, която придава неповторим вкус на кафеникавия сос. Най-подходящата гарнитура е пюре от картофи, което поема добре соса, но може да се сервира и с варен ориз като нашенския кебап.

Екзотичното ястие ще бъде приготвено от майстора-готвач на посолството на Узбекистан в София, който вече е направил оглед на кухнята и се е запознал с готвачите, които ще му асистират.
В менюто, което е изготвила Зорка Първанова за новогодишната вечер има "сиве от див овен с пилаф". Това научи кореспондент на "Рога и Копита", който проникна в светая светих на резиденция Бояна - кухнята.

Автентичното "сиве" (civet на френски) се приготвя с кръвта на убития дивеч, която придава неповторим вкус на кафеникавия сос. Най-подходящата гарнитура е пюре от картофи, което поема добре соса, но може да се сервира и с варен ориз като нашенския кебап.

Екзотичното ястие ще бъде приготвено от майстора-готвач на посолството на Узбекистан в София, който вече е направил оглед на кухнята и се е запознал с готвачите, които ще му асистират.

Първанов се срещна с туркменски дисиденти

Българският президент Първанов, който е на официално посещение в Туркменистан се срещна вчера с местни дисиденти. Работният обяд с представители на Комитета за защита на правата на ловеца протече в дружески и конструктивен дух. В КЗПЛ членуват висши чиновници, магистрати и творци, които са запалени ловци, но не могат да упражняват страстта си в Туркменистан поради наложената от покойния Туркменбаши тотална забрана за ловуване.

Забраната е свързана с някои идеологически съображения, разясниха на Първанов туркменските ловци. В първата част на свещената книга на Туркменбаши "Рухнама" (тази, която бе изпратена в космоса на борда на руската ракета "Днепър") е казано, че всички диви животни идват покорно да ядат от ръката му. Разрешаването на отстрела влиза в противоречие с тази догма, обясни главният идеологически съветник на Сапармурат Ниязов. Изключения са правени само за гостуващи държавни глави като Путин и Първанов.

Членовете на Комитета посрещнаха Първанов с надежда, че българският президент ще лобира за смекчаване на забраната. Те му връчиха петиция, в която се казва, че след смъртта на Сапармурат Ниязов не се е родил друг такъв любимец на дивите животни и не се очаква да се роди в обозримо бъдеще. В петицията се иска ловът да бъде разрешен само на най-близките на покойния президент и на тяхното потомство.


Ашхабад, собствен кореспондент на Рога и Копита

Първанов без право на in vivo, но ще ловува без лимит

В първия законопроект подготвян от новата парламентарна група "Напред" се предлагат мерки за подобряване на имиджа на България, който напоследък беше силно накърнен от гафове на президента в чужбина.

Най-важната мярка е въвеждането на право за президента да ловува на територията на България без да се съобразява със защитените видове и периодите на забрана.

Предлага се също парламентът да гласува всяка година солидна сума за президентски сафарита в чужбина и за заплащане на ловните трофеи на Първанов. В замяна той ще бъде задължен със закон да ги излага в специална зала в Природонаучния музей.

Според вносителите така ще се насърчи отстрела на български ловни трофеи, ще бъде гарантирана прозрачността и отчетността на ловните походи на президента и ще бъдат прекратени слуховете и инсинуациите дестабилизиращи държавността.

От законопроекта е отпаднал текст за президентско право на in vivo. Депутатите са преценили, че моментът не е подходящ с оглед на общественото възмущение от депутатска реплика към бездетна жена: "Дайте да ви направя едно in vivo като не можете in vitro".

Освен това, правото на in vivo не било придружено с ответното задължение за президента да ползва пасивна контрацепция - коментираха депутати от лекарското съсловие. Така се излагал на опасност живота на държавния глава. Не са предвидени и мерки за контрол, като редовни профилактични прегледи. Текстът ще бъде изцяло преработен и внесен като отделен законопроект напролет.

Болен туркменски леопард чака Първанов за евтаназия


След като положи венец на паметника на Туркменбаши, българският президент Георги Първанов ще отлети за резервата Копетдаг, където ще отстреля кавказки леопард (panthera pardus saxicolor наричан още туркменска, иранска или персийска пантера).

Този вид леопард е изключително рядък и е записан като критично застрашен вид в Червената книга. В Туркменистан са останали около 90 леопарда, като 48 от тях са в резервата Копетдаг.

Ловът на кавказки леопард в Туркменистан е забранен още от съветско време, от 1969 г. За българският президент по изключение е дадено разрешение за отстрел на стара и болна мъжка пантера, тъй като е известно, че той не стреля по женски екземпляри. В документацията на резервата президентският лов ще бъде регистриран като евтаназия на болното животно.

Домакините са взели всички мерки, за да не се повтори инцидента от неуспешния лов на леопард в Азърбейджан по-рано тази година. Тогава президентът не уцелил, а раздразнената голяма котка се нахвърлила върху него и свитата му, предизвиквайки паника и хаотична стрелба от страна на гардовете.

Първанов си поръча обувки с оптичен прицел


В известната фирма за ловджийски обувки Browning са получили дискретна поръчка от българското президентство, научи "Рога и Копита".

Става въпрос за модела Browning Heritage от кожа на кенгуру, но изискването било да бъдат екипирани с оптичен прицел.

Иновативните обувки вероятно ще са с двойно предназначение: лов и самоотбрана от агресивни журналисти - смята главният дизайнер на Browning, който е привлякъл оръжеен специалист за консултант по проекта.

От пресслужбата на президентсвото отрекоха информацията. Единствената поръчка за обувки през последните дни е за 100 чифта меки цвички, които ще се раздават на журналистите преди пресконференции с участието на държавния глава, уточни Бойка Башлиева.

Търг за място в ловната дружинка на Първанов


Иван Иванов - Рилски е изключен от ловната дружинка на президента за пет последователни неизвинени отсъствия, обяви пред журналисти доайенът на авджиите, академик Дончо Цончев, който свика пресконференция.

Иванов така и не се явил да покаже новата си пушка, с която го изненадала дружинката за рождения му ден.

Мястото щяло да бъде обявено на търг с начална миза 5000000 евро, тъй като идвали избори и партийната каса на БСП се нуждаела от попълване, каза още Цончев.

Журналисти припомниха, че бившият зам-шеф на ГДБОП Иван Иванов-Рилски от шест месеца е в затвора и е разследван за подкуп.

Най-възрастният депутат в парламента не се смути и отговори, че не си спомня за този факт. След това попита журналистите защо са се събрали.

"Рога и Копита" припомня, че след бракониерския лов на Първанов в симитлийската гора Дончо Цончев изрази съжаление, че не е знаел, за да се включи и той.

Може да е знаел, но да е забравил - коментираха депутати-авджии в кулоарите на парламента.

След рогата и копито...

През нощта на 16 срещу 17 декември президентът Първанов е присъствал на незаконни археологически разкопки в Троя, на брега на Средиземно море. Иманярският набег на българския президент, който е близък с колекционера на антики Васил Божков (Черепа), не е предвиден в програмата, подготвена от турските домакини.

Според местни археолози, които подготвили терена и напътствали Първанов в разкопките, той изкопал задно копито от троянски кон. Изключителната реликва била законсервирана на място и тутакси отнесена от гардове на президента.

Нокти и клюн

Докато бил на посещение в Тирана, президентът Георги Първанов изявил желание да попълни ловните си трофеи с двуглав орел.

Президентският мерак хвърлил в смут протокола на албанците. Трябвало деликатно да обяснят на Първанов, че двуглавите орли са единствено хералдически символ. Освен това стрелбата по националния символ на Албания можелo да бъде изтълкувана като обида към гордата балканска нация.

От друга страна, за албанците желанията на гостите са закон, затова било намерено компромисно решение. В ранните зори на 4-ти декември Георги Първанов стрелял по орел в тиранския зоопарк, но от специална пушка с упойка. След това се снимал с приспаното животно.

Тези подробности бяха съобщени от български журналист придружаващ президента в задграничното му пътуване. Колегата, пожелал анонимност е първият, който разчупи омертата около президентските забавления в странство. Запитан за случая президентският пресцентър отговори лаконично, че президентът е посетил зоопарк в Тирана, съгласно планувания протокол на домакините.

Пресцентърът на ДАНС съобщи, че самоличността на журналиста съобщил новината се уточнява и той ще бъде даден на прокурор за клевета.

Източник на последните авджийски новини е сайтът Рога и копита

Кучето на Първанов оноди кучката на Бойко Борисов

Така двамата политически мъже, които иначе се недолюбват в медийното пространство, станаха почти роднини. Как точно се е случило и къде е била заварката между зверовете, все още не се знае. Не е уточнено и дали софийският градоначалник е наясно кой точно е надул корема на кучката му.


Със сигурност обаче знаем името на едно от кутретата. Тя се казва Кари и неин горд собственик в момента е един запален риболовец и издател на най–тиражираното списание за риболов. Кученцето е подарък по повод девет годишният юбилей на списанието, а милият жест е дело на половинката му Камелия.

Източник: Клюки.инфо

Няма коментари: