неделя, 12 февруари 2006 г.

За Интернет безсмислено


Чудя се как ли бих живяла ако нямаше Интернет?

Не, не става дума за елементарна интернет addiction, а за по-сериозни неща. Например преди няколко дена се вбесих по време на един дебат в Червената къща и междудругото казах, че не чета и купувам хартиени вестници и не гледам телевизия. В резултат на което не само че не съм ощетена, а напротив - имам свобода. Казах го, щото ме ядосаха Ивайло Дичев и Живко Георгиев, които бяха дошли да отбият номера и се държаха от висотата си на академични величия, подценявайки активизма. И за моя изненада ми ръкопляскаха - младежите, да, младежите. После се запознах с много интересни и свестни хора - в резултат на всичко това. Ако нямаше Интернет, дори нямаше да зная за този дебат, защото за него научих от Индимедия България. Това е само пример. Има още сума ти. По-нататък.

Днес един човек ми помогна невероятно. Няма да се обяснявам как и защо, само ще кажа, че почти не се познавам с този човек. Общували сме чрез Интернет. И се запитах - а ако нямаше Интернет, какво щеше да стане?

Поука или какво иска да каже авторът:

Аз, жена на 45 години от доста изостаналата държава България, вече не мога да си представя живота без Интернет. Какво следва? Хм.... много неща хубави за хората :)))

П.П. Благодаря на Калин и Amme.

2 коментара:

Анонимен каза...

От изживяващите се като академици не може и да се очаква друго. Както каза един от тях (мисля, че писах за това), на нищо не приличало всеки да може да си пише каквото си иска. Тяхната власт е да определят какво да вижда бял свят и какво - не. Интернет им отнема тази власт. И те се борят да я запазят.

Unknown каза...

Не са страшни изживяващите се като академици. Страшни са тези с парите, които плащат на разните изживяващи се като недооценени интелектуалци да пропагандират безумни и общественовредни идеи. В случая поне Живко Георгиев и Ивайло Дичев не говореха глупости, не защото им е платено от Черепи и прочие подобни (за разлика от вестниците, които се страхуват да напишат нещата така, както са, аз мога - Васил Божков, известен с прякора Черепа, който е човекът с най-крупен тъмен бизнес у нас и който плаща на медиите за неверни и манипулативни публикации, които го оневиняват), а защото не са в час. Така че това е по-лекия случай :)