вторник, 7 февруари 2006 г.

Карикатурите на Мохамед



http://www.brusselsjournal.com/node/698

http://skender.be/supportdenmark/MohammedDrawings.jpg

Извинявам се за това, че не ги публикувам качествено (софтуерът на Blogger не дава тази възможност), но пък давам линковете - благодарение на Григор.

3 коментара:

Анонимен каза...

Вени, аз имам проблем с тези карикатури.

Простичък е: Искам да видя до тях дванайсет карикатури на Христос. Освен това, по възможност, и на другите лица, залегнали в основата на някоя световна религия. (За Буда специално не държа - той и без това си е ходеща, а по-често седяща карикатура, и ни се хили нон-стоп. Поне така разправят.)

И, да - да са рисувани от същия карикатурист.

Когато се случи - ще им се засмея с чисто сърце. Почти като Космоса.

Дотогава - ще си мълча и ще се правя на невидял и нечул.

Толерантността и плурализмът са понятия с много лица. Дванайсет определено не стигат.

Анонимен каза...

В името на многото погледи:

Символни войни (автор Пламен Сивов, pravoslavie.bg)

Анонимен каза...

tova koeto sa go napravili v dania ili kudeto i da e po sveta ot tezi obidi kum proroka MUHAMMED, ALLAH da go blagoslovi s mir da go dari, ni6to ne promenia ot negovia aftoritet. v bg ima kniga "100 nai- vliatelni lichnosti na planetata" i znaesh li koia e purvata lichnost v neia? razbira se che e nai-velikia chovek na planetata za vsichki vremena.
tazi kniga ne e napisana ot musulmanin i e prevedena na mnogo ezici, no dori i da q nqma tazi kniga, az ne se sumnqvam che e nai-velikia chovek i prorok ot tova koeto sum chel i chuval, no tq e otgovor na nevernicite ot nevernici kato tqh, no po-iskrenni ot drugite, kakto e otgovariano na teoremata na darvin niakolko puti. i teoremata e ot nevernici i e otvurnato na neia ot ucheni nevernici. daze i hristianski i evreiski duhovnici se izkazvaha protiv tezi gluposti.
proroka MUHAMMED s.a.s. e vodil 27 bitki + 60 bez da uchastva v tiah za okolo 10 god. prez tezi bitki sa zaginali 1018 voinika ot dvete voiski (musulmani i nevernici).
celia sviat svidetelstva za polzite ot tezi bitki (djihad). mojem da kajem protivnoto za purvata svetovna voina v koiato sa zaginali nad 6,000,000 hora ili vtorata svetovna voina v koiato sa zaginali nad 35, 000,000 hora ili puk v bosna predi niakolko godini za edin den sa zakoleni 10, 000 musulmana ili dnes kakvoto stava v irak ili ................ ili ................ ili ....................
musulmanskata istoria e puna s pouchitelni istorii, koito ne se spomenavat, no luji i izmislici kolkoto si iskash mojesh da chuesh.
halifa umar bin abdul aziz e izpratil voiska do durjava nad dneshen afganistan predi 1300 godin niakude, s usloviata na djihad da ne ubivat jeni, deca, stari hora, da ne sabariat postroiki, da ne izgariat poseva i durvetata i dori da ovedomiat tehnia vladetel che shte gi napadat, no negovata voiska ne sa ovedomili vladetela na tazi durjava i sled kato musulmanite sa zavladeli tazi teritoria nevernicite se oplakali na umar bin abdul aziz za tova che voiskata mu ne e suobshtila che shte gi napadat (kakto e po zakona na islama i usloviata na djihad) toi e naredil vednaga na voiskata mu da se ottegliat kato vurnat vsichi zavladiani neshto i da zapochnat kakto im e naredil (kakto e po isliama). sled kato se e izteglila voiskata na musulmanite, vsichki jiteli koito sa bili nevernicite sa prieli isliama.
dori ako se zamislish shte videsh che nai-goliamata musulmanska durjava dnes e indonezia. kak sa stanali musulmani? prieli sa isliama ot musulmanski turgovci koito sa turguvali po zakona na islama. ne e imalo nikakvo prolivane na kruv.
predi poveche ot 1300 godini ako ne se luja puk edin musulmanski sudia v musulmanska durjava si podava ostavkata i go popitali zashto? zashto si podava ostavkata? a toi e otgovoril che prechinata e che ne se nujdaiat ot sudita s dokazatelstvo che 2 godini ne sa otishli pri nego dvama choveka da im razreshi problema.
ALLAHU EKBER (ALLAH E VELIK)
mojem li da namerim podobna istoria na koiato i da e kultura? ako namerim te shte se rukovodiat i otgovariat na isliamskata. no ako?????
islimskata istoria e pulna s podobni istorii no mnogo hora neznaiat i praviat podobni gluposti s cel da otvrashtavat horata ot (islaima) shtastieto na zemnia i otvudnia sviat.