петък, 26 декември 2014 г.

Как да разчистим фейсбук от реклами, спам, приложения и ненужни ни елементи


Статистиката на блога ми сочи, че голямата част (76%) от посетителите му ползват браузърите Firefox (32%), Chrome (44%), Safari (3%) и Opera (4%). Тези от тях, които ползват фейсбук, вероятно изпитват досада от рекламите, спонсорираните истории и други ненужни за тях елементи - например подаръци, игри, анимирани подаръци, новини, чат и т.н. За тях имам много приятна новина - съществува разширение за тези два браузъра - F.B.Purity, което дава големи възможности за модифициране на фейсбук, така че да отговаря на конкретните ни изисквания и да показва само информацията, която ни е нужна. На картинката се вижда колко много неща могат да се разчистят.
F.B.Purity

F.B.Purity е сред 150-те най-високо оценявани от потребителите разширения сред общо над 11 000 и е получило положителни рецензии от The Washington Post, CNET and PCWorld.

Потребителите, ползващи Firefox, Chrome, Safari и Opera могат да свалят и инсталират F.B.Purity от http://www.fbpurity.com/install.htm. За съжаление на ползващите Internet Explorer разширението не е разработено за този браузър.


Няма коментари: